bugün
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri26
- dilbigisisi en iyi olan yazar20
- gecenin şarkısı10
- yazarların buluşmak istediği yazar12
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz35
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri35
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili14
- gelecekteki sevgiliye söylenecek şeyler3
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak10
- boyumun 2 cm kısalması28
- kızlar bakar mısınız13
- chatgpt ile dertleşmek7
- ölmek istemek ama ölememek5
- tutunamayanlar8
- insanlar değişmez4
- bol tereyağlı iskender5
- gece açlığı6
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel11
- bende eksik olan ne diye düşünmek5
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması15
- islamda namaz yoktur13
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı21
- anasonlu nargile4
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var9
- flörtöz erkek iticiliği5
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor9
- arkadaşlar hesabımı gizliyorum6
- chp'nin türkiye'ye yaptıkları6
- saat dokuzu beş geçe atam dolmabahçe de2
- ayrılık sonrası herkesi benzetmek3
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı19
- chatgptyle dertleşmenin artık cidden yapılması3
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- israil'e saldıran her ulus helaka uğrayacak6
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- zengin erkek vs fakir kız3
- bir gay yakışıklı bir erkeği nasıl tavlayabilir2
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
- sözlük yazarlarını analiz eden yazar5
- sözlük yazarlarının mastürbasyon teknikleri6
- ben üşümem2
- istanbul da 2 ilçede denize girme yasağı4
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri4
- kendi kendine nazar değdirmek3
- sözlüğe elini atan erkeğin namusu25
- cumartesi gecesi erken uyuyan insan3
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek8
- deli benim2
- inanmak teslimiyetçi bi külte tabi olmak değildir2
- placebo konserinde bayilmak2
bu yazının başlığını görenler diyecek ki: 'böyle bir saçmalık mı olur ? '
böyle düşünmekte haklılar aslında ama ben bu olaya çok farklı bir açıdan bakmak istiyorum. küçüklüğümüzden beri gazete küpürlerinde, sokaktaki afişlerde, duraklara konulan resimlerde, televizyonda birbirinden güzel bayanlar görürüz. yaşımıza paralel olarak 'of karıya bak' , 'aşık oldum' ya da 'hoş kızmış' cümlelerini kullanırız. ben bu cümlelerden en çok kullandığımız olan 'aşık oldum' cümlesi üzerinde durmak istiyorum. bunun için her yazımda yaptığım gibi sorularla bunu daha kolay anlatacağımı düşünüyorum.
1- aşk nedir?
2- sadece güzel kızlara aşık oluyorsak çirkin kelimesini kullandığımız bayanlara (bana göre çirkin bayan yok kafasını kullanıp makyaj yapmayı akıl edemeyen bayan vardır) kimse aşık olmuyor mu?
3- güzel olana aşık oluyorsak kadının güzelliği gittikten sonra aşk bitcek mi?
4- peki aşk var mı?
5- aşk ne sevgi ne? bunlar arasında ne fark var ?
buraya istersem 20 tane daha soru yazarım ve kimse bana net cevap veremez. cünkü bu soruların cevabı subjektiftir. bilemezsiniz. en profesyonel ilişki uzmanı da bunu açıklayamaz size. burda size anlatmak istediğim tek bir şey var bunu da size yazımla anlatamam.
yukardaki soruları az çok cevaplayabiliyorsanız...
şimdi oturun , yatağa uzanın , gülümseyin ve aşık olduğunuz kişiyi düşünün tabi aşka inanıyorsanız. siz onun güzelliğinden mi etkilendiniz yoksa bir gülümsemesinden, saçlarını geriye dogru atışından, mimiklerinden , gamzesinden yada sizinle konuşurken gözlerinin parıltısından mı etkilendiniz ?
eğer aşk varsa biz güzele aşık olmuyoruz. aşık olduğumuz insanın bir hareketi -size göre hangi hareketi bilemem- bizim için dünyanın en güzel kadınına bedel oluyor. eğer diyorsak ki : 'ben aşık olmadım' o zaman da her güzele aşık oldum diyoruz. bunun adı aşk değil, aşık oldğunu sanmak oluyor işte...
yok benim dediğim yanlış, biz her güzele aşık oluyorsak aşk hani değerli bir şeydi, hani aşk insanın karşısına zor çıkardı? biz her gün güzel olan binlerce kız görmüyor muyuz?
böyle düşünmekte haklılar aslında ama ben bu olaya çok farklı bir açıdan bakmak istiyorum. küçüklüğümüzden beri gazete küpürlerinde, sokaktaki afişlerde, duraklara konulan resimlerde, televizyonda birbirinden güzel bayanlar görürüz. yaşımıza paralel olarak 'of karıya bak' , 'aşık oldum' ya da 'hoş kızmış' cümlelerini kullanırız. ben bu cümlelerden en çok kullandığımız olan 'aşık oldum' cümlesi üzerinde durmak istiyorum. bunun için her yazımda yaptığım gibi sorularla bunu daha kolay anlatacağımı düşünüyorum.
1- aşk nedir?
2- sadece güzel kızlara aşık oluyorsak çirkin kelimesini kullandığımız bayanlara (bana göre çirkin bayan yok kafasını kullanıp makyaj yapmayı akıl edemeyen bayan vardır) kimse aşık olmuyor mu?
3- güzel olana aşık oluyorsak kadının güzelliği gittikten sonra aşk bitcek mi?
4- peki aşk var mı?
5- aşk ne sevgi ne? bunlar arasında ne fark var ?
buraya istersem 20 tane daha soru yazarım ve kimse bana net cevap veremez. cünkü bu soruların cevabı subjektiftir. bilemezsiniz. en profesyonel ilişki uzmanı da bunu açıklayamaz size. burda size anlatmak istediğim tek bir şey var bunu da size yazımla anlatamam.
yukardaki soruları az çok cevaplayabiliyorsanız...
şimdi oturun , yatağa uzanın , gülümseyin ve aşık olduğunuz kişiyi düşünün tabi aşka inanıyorsanız. siz onun güzelliğinden mi etkilendiniz yoksa bir gülümsemesinden, saçlarını geriye dogru atışından, mimiklerinden , gamzesinden yada sizinle konuşurken gözlerinin parıltısından mı etkilendiniz ?
eğer aşk varsa biz güzele aşık olmuyoruz. aşık olduğumuz insanın bir hareketi -size göre hangi hareketi bilemem- bizim için dünyanın en güzel kadınına bedel oluyor. eğer diyorsak ki : 'ben aşık olmadım' o zaman da her güzele aşık oldum diyoruz. bunun adı aşk değil, aşık oldğunu sanmak oluyor işte...
yok benim dediğim yanlış, biz her güzele aşık oluyorsak aşk hani değerli bir şeydi, hani aşk insanın karşısına zor çıkardı? biz her gün güzel olan binlerce kız görmüyor muyuz?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar