bugün

cahilden aldığı oy ile okumuşu yönetmek

gayet doğru önermedir, tabi okumuşların cahillleri sömürerek taht kurmamaları için bu sistem getirilmiştir. şimdi ne görüyoruz zenginin fakiri sömürdüğünü. cahil kadar okumuş da var bu sömürülenler arasında. sömürenler için de aynı şey geçerli.

lisans bitirmekle okumuş mu oldun diyenler tipler var, lisans bitiren birisi pek çok konuya daha geniş bakıp düşünebilir. özellikle de ekonomik açıdan gerçekleri görmeye daha yatkın olurlar. birisi doktora yapıp hala bir şeyleri farkedemediyse, kendisi bri istisnadır. hepimizin düşünceleri olabilir ki bir diğerimiz için yanlış olarak görülebilsin. fakat şu durum gerçektir ki ülkemiz sadece montaj sanayi için çalışan, emek gücünün peşkeş çekilmesi karşılığında ödüllendirilen ve bu ödül için vatanını satan şerefsizlerle dolmuştur. yurtdışı için ürettiğimiz şeyleri kolayca alamayacak şekilde ücretlendilip sömürülüyoruz. bu fark da sadece patronlarımızın ve yabancıların hayatını zenginleştiriyor bu kadar basit.

işte okumamış insan bunu göremez, aa herkes ucuz işçi olsun ama hepimizin işi olsun der. "burjuvasınız siz" der. "burjuva kim lan?" 1000 tl'ye çalışan mühendisler mi? grev yapan doktorlar mı? yoksa kafası aslında çalışan ama okumadığı için cahil kalmış ve kendi çıkarcılığının ülkeye olan kötü etkisini ve uzun süreçte kendine vereceği zararı göremeyen zenginler mi? ülkemizin burjuvası ya satılmıştır yada çarıklıdır, yani burjuva diye bağırıp durduğunuz insanlar aslında hiç de düşündükleriniz değil.

bırakın oyumuz bir sayılmasın, hiç sayılmasın oyumuz ama bir ülkeyi yönetecekse siyaset yağıyla kavrulmuş değil ekonomiden anlayan, güçlü karakterli ve milletine bağlı insanlar yönetsin. çünkü okumuş birisi bilir okumanın ne getirdiğini ve yönetilecekse en doğrusunun en çok bilen tarafından gerçekleştirileceğini bilir bazı düşünceleri kendisiyle zıtlaşsa bile. "aa bu adam dinine bağlı, işim olucak, kömür alıcam, çok dleikanlı adam" gibi hayat tarzına göre takım tutar gibi parti desteklemez.

bu nedenle akp'lilerin hepsi cahildir. cahil değilim diyen varsa da bilinçli olarak vatanını satıyordur.