bugün

oliver kahn

Almanya'nın N24 isimli haber kanalındaki bir program için gazeteciliğe soyunan Bayern Münih'in kalecisi Oliver Kahn en sevdiği yazar Paolo Coelho'yla bir röportaj yapmış. Brezilyalı yazarın evinde hiç kitap olmayışı, kendisi de bir kitap kurdu olan Kahn'ın ilgisini oldukça çekmiş olacak ki ilk bu soruyu yöneltmiş yazara: "Kitaplar nerde?"
Gelen cevap oldukça şaşırtıcı: "Kitapları okuduktan sonra evimde tutmam. Sizin evinizde her yerde toplar mı var?"
Kahn'ın ikinci sorusu hayatta kendimize koyduğumuz hedeflerle ilgili: "Hedefimizi, neden belirlediğimizi bilmeden belirlediğimizde ne olur? Mesela ben eskiden hep kupa kazanmak isterdim, sadece kupa kazanmak isterdim. Hayatta en önemli şeyin bu olduğunu düşünürdüm. Ama kupa kazanmanın insanın hayatını güzelleştirmeye yetmediğini gördüm. Siz hayatta ne yapmak isterdiniz?". Brezilyalı yazarın cevabı yine ilginç: "Ben her güne bir başkası olarak uyanmak isterdim."
Coelho (bir Brezilyalı olarak) sıkı bir de futbol tutkunu: "Bence hayattaki en önemli şey futboldur" diyor aynı röportajın devamında. "Futbolun gücü, bu gezegen çehresini değiştirecek kadar büyük. Bu yüzden bu röportajı sizinle yapmaktan çok memnunum. Sizin yerinize Julia Roberts gelse inanın bu kadar mutlu olmazdım."
Akıllıca sorular soran bir futbolcu, futbolun dünyanın en önemli şeyi olduğunu söylemenin 'entelektüelliğini' bozmasından korkmayan bir edebiyatçı... Kitabı okumayıp, filminin gelmesini bekleyenlerin ülkesinde, içi boş imajlarımızı her gün biraz daha biraz daha cilalamaya çalışırken acaba kaçımız her gün yeni bir insan olarak uyanmayı göze alabilirdi?

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=202817
güncel Önemli Başlıklar