bugün

san francisco

cok guzel bir sehirdir cunku sehir gibi sehirdir, los angeles, san diego gibi araba dolu caddelerinin yaninda onlardan farkli olarak insan gorulur.
union square sehrin downtownudur. buraya 2 blok otede turk street vardir ki, sanirim cogu turk hemen kamerayi kapip burada resim cektirir, bay area denilen alana kurulu ve cok gay oldugu icin, gay area diye dalga gecen olur.
cok fazla evsiz, sokakta yasayan insan vardir, sokaklari dilenci kaynar.
golden gate koprusuyle meshurdur, koprunun ozelligi ise dunyanin ilk asma koprusudur ve acilisina amerikanin o zaman ki basbakani da katilmistir. cin mahallesindeki bankalarin bile tabelalari cincedir.
clublari cok pahali, cover(girerken ki kesilen harac ) asmis, otopark sorunu had safhaya vurmustur.
caddeleri inisli cikislidir, hatta lombard street a mutlaka gitmek, burada dikligi gormek gerekir.
illaki ben gay gorucem sokakta goremedim hani diyenlerin ise castrow district e gitmesi tavsiye edilir ama gitmeden once motion dizziness haplarindan alinmasi tavsiye edilir ziya bol opusen erkek ciftler sevimli sevimli yolda yurur.
cok cok eski bir sehirdir, liman kisiminda onlarca iskele vardir ve en unlusu 39 nolu iskeledir, diger adi fisherman and wharf tir burada cesitli atraksiyonlar duzenlenir, buranin unlu corbasi ise ekmek icinde clam chowder corbasidir. alcatraz a gezi gemileri bu iskeleden kalkar, hatta rezervasyon yaptirirsaniz gece hapishanede kalabilirsiniz ( zencilerle ayri hapiste kaliyorsunuz merak etmeyin ), en son iskeleye kadar yuruyecek kondisyonunuz varsa burada cikolota district vardir bir suru cikolota magazasi size ikram eder, yorgunlugunuzu alir,.
yazin bile bir tarafinizi donduran okyanustan gelen soguk ruzgar sayesinde aksamlari ustunuze kazak almaniz gerekir; belki de bu yuzden 10 adimda bir kahveci var.