bugün

sözlük hesaplarımızı bir hafta donduruyoruz eylemi

ötekiler yazsın istemiyoruz demek olan hareket.

burası bir internet sitesi. burada herkes kendi nominal hayatında karşılaşamayacağı kişilerle bir arada duruyor. onların fikirlerini de görüyor. dokunuyor. başkası/öteki ne der ne düşünür öğreniyor. hepimiz kendi gibilerimizle arkadaşız. ailemiz bizim gibi. bizim gibi insanlar sevişiyor/çıkıyor/evleniyoruz.

bu sınırlılığı atıp ötesine geçiyoruz burada ve başka yerlerde.

madem doldurdun o beni de alın formunu, kaydını yaptırıp benimle aynı heyecanı duyarak yazar olup 10 entrini girip bekledin onaylanmanı. benim gibi. şimdi oturup seve seve benim düşündüğümü de okuyacaksın. benim heyecanımı/sorunumu/hatamı/acımı/sevincimi/korkumu/neşemi okuyacaksın çünkü ben de seninkileri okuyorum

yok okumak istemiyorsan burada işi olmayan sensin. girmeyeceksin. ama yok diyorsan işim var diyorsan ister seve seve oku. ister sike sike oku.

bu ülke de müslüman olmayan, kemalist olmayan, türk olmakla gurur duymayan ve türk olduğu için pişman da olmayan, eşcinsel olmayan ama eşcinsellerle derdi de olmayan, seksist olmayan ama seviştiği kadınları arada sırada anmak isteyen, birileri de var.

işte bu birileri ile beraber olup kaygısı ne öğrenebileceğin bir yerdesin.

bu çeşitliliği istemiyorsan tek yapman gereken ctrl+w basıp ekranı kapatman. sonra kendi yaşamına dönebilirsin. orada herkes senin istediğin gibi çünkü sen seçiyorsun.

ya da kalırsın burada ctrl+f5 yapa yapa yeni başlıkları okur, başkası ne diyor/derdi ne. onu öğrenirsin.

çeşitlilik zenginliktir.