bugün

sözlük hesaplarımızı bir hafta donduruyoruz eylemi

yine aynı hikaye... bir gün filmini de yapacaklar eminim.

yıkıcı ve anarşist düşüncelere sahip olamayan insanların sözlüğe üye olup sonra da böyle komik şeyler yapmasına gülüyorum. herkesten kemalizme saygı bekleniyorsa atatürkçü düşünce derneğine gidilmelidir; herkesten yaradanına, peygamberine ve manevi duygularına saygı duyulması isteniyorsa camiye, tarikata vs gidilmelidir.

sözlüğün üye sayısı ve buna bağlı reklam gelirleri ile hesap yapılmış... bu kadar kinci olmaya ve komplocu düşünmeye gerek yok diyorum. herkesin değerlerine saygı duymasını isteyecek kadar kibirli kişinin değerleri, herkes tarafından ayak altına alınmıştır, taşak konusu olmuştur, nedenini bilemiyorum; ama her zaman kural buydu. evrensel adalet midir nedir.

sözlükler zaten her yerde her zaman insanlara dayatılan şeylerden kurtulabildikleri ve her türlü tabunun zaten ayaklarının altında olduğu bilinci ve rahatlığıyla ve sorumluluğu da kendilerine ait olmak üzere, eğlence amaçlı bir şeyler karaladığı bir yer değil miydi? değilse ben hesabımı dondurmakla kalmayıp okuyuculuğu da bırakırım.

benim karşı olduğum şey bu çığırtkanlıktır. Ama eylemi sonuna kadar destekliyorum. fakat bu yazarlara benim önerim bir hafta hesap dondurmak değil, tamamen sözlüğü bırakmaları yönündedir. Çünkü geri döndüklerinde herkes istedikleri gibi davranmayacak, kimse kimsenin düşüncesini sansürsüzce yazmasına mani olamayacaktır.