bugün

million dollar baby

tüm zamanların, etik sorgulamaların iç içe girdiği en bol soru işaretli filmi. o kadar açık kapı bırakılmış ki; antrönürün dini gel-gitleri, kızı başta cinsiyetinden dolayı aşağılayıp sonra çalıştırması, final maçında sportmence bir taktik vermeyip yine o taktiği yüzünden kızın felç kalması, dini telkinlere rağmen kızın fişini çekmesi ve sanırım bir aşk ya da aşkımsı. bu kapılar kapansaydı oscar değil kokteyl bile alamazlardı akademiden. zaten bayılıyorlar boks temalı filmlere heykelcik dağıtmaya. yapaylığına hatta ve hatta türk filmi tadındaki son sekanslara aldırış edilmesse izlenir ancak. o anne bana aliye rona'yı andırdı mesela. bu kadar taş kalpli bir ana profili çizilebilirdi.
morgan baba'ya gelince.. tıpkı esaretin bedeli gibi hikaye onun ağzından akıp gidiyor. ilk yarıdaki diyaloglar filmi çekilir kıldı buna ek olarak. bir de şu tüy siklet saf çocuk tehlike'nin intikamını alış sahnesi. akademi ona vefa borcunu ödedi.
ayrıca daha izlemeyenleri, rocky serindeki zafer nidalarının atıldığı final sahnelerinden farklı olarak bol dokunaklı ve yutkundurucu bir final bekliyor.

(bkz: çıkarın selpakları yazılı var)