ab ve imf den yunanistan a 22 milyar euro kredi

yunanistan´a verilen 22 milyar euro luk krediyi yunanistan´in nasil ödeyecegi seklinde cok güzel bir ´sorunsal, bugünkü alman pazar gazetelerinde uzun uzun tartisilmistir... koskoca ekonomistler " valla biz de onu cok merak ediyoruz" diye yazmislar...

kredi....cok b.ktan birseydir. hibeden cok farkli bir olaydir. krediyi geri ödemen lazim. ödemezsen..... de ben birseyi cok merak ediyorum, acaba neden ve neye binaen veriyorlar bu krediyi. yunanistan´a karsiliksiz kredi acamazlar, acarlarsa onun gibi bir sürü devlet var, o devletler de "o vahadan su icmek" isterler.

büyük olaylar olacak daha sözlük. ben merakla bekliyorum acikcasi. insallah bizimkiler uyumuyorlar, onlar da büyük dikkatle olanlari izliyorlardir. cok dikkat ettim, heryerde "kredi" yaziyor....yani bu hibe edilmis bir para degil...sen sokaktaki dilenciye, "1 milyon dolar" para vermeye kalksan, ve buna bir karsilik istesen, o dilenci akilliysa, o parayi almaz. geri ödeyemez cünkü. ben bu yunanistan sorunsalinin cok enterasan boyutlar alacagini düsünüyorum.