bugün

özhan canaydın ın vefat etmesi

ya iste haber asparagas olabilir de...burada ne olursa olsun, kanser durumu, son safhasina gelmis bir kisiden bahsediyoruz. adam da pankreas kanseri varmis.

benim lösemiden ölen bir kiz arkadasim olmustu. bu kizin öldügü zamanlarda , hastaligin seyri artik sona geldiginde, doktor, aynen diyor, yani, diyor, bugün ölmezse yarin, yarin ölmezse öbürgün mutlaka ölür, hic bosuna baska hayallere kapilmayin, bu hasta yani 3 ay daha yasamaz, diyor. zaten kiz da bunu doktor söyledikten bir bucuk gün sonra vefat etti.

biz de isteriz canaydin bir mucize sonucu ayaga kalksin. ama bak ben bunu okudugumda aklima o doktor geldi. kanser seyri belli bir hastalik dostlar. hasta artik "ciddiyetini koruyan" raddeye gelmis, yani organlar yavas yavas teker teker ölmekteler, doku bozulmasi yüzündense, o durumun artik geriye dönüsü pek olmaz yani. hasta yüzde 99 ihtimalle ölür.

.ya adamin kanser oldugu da asparagas tir,canaydin birkac gün sonra turp gibi yataktan kalkar, bize bu yazdiklarimizi yalatir.

ya da kanserlik durumu dogrudur,birisi görmüs ölmüs sanmis böyle bir haber yaymistir, adam ölmemistir, ama "ölmek üzeredir"- dogrudur, ölmek üzere bile olsa bir adama "ölmüs "muamelesi yapilamaz, ama pankreas kanseri- pavarotti de pankreas kanserinden gitti, patrick swayze´de- pankreas kanseri en sinsi kanserlerden oldugu icin genellikle ölümcüldür. vücutta aci, sizi falan ortaya ciktiktan sonra doktora gidildiginde teshis pankreas kanseri olursa, zaten cok gec kalmissiniz demektir, pankreas kanseri ancak "gec safhalarda" agri, sizi yapar. siz pankreas agrisiyla doktora daha ilk gittiginizde , ölümle aranizda 6 ay falan birsey kalmis, demektir.

o yüzden buradaki konu gercekten pankreas kanseriyse, ve adamin durumu agirsa, allah´tan bir mucize gelmedigi takdirde o hasta 3 vakte kadar ölür. belki bugün ölmemistir, ama ben böyle bir durumdan bir pankreas kanseri hastasinin, "turp" gibi ayaga kalktigina hic sahit olmadim.