bugün

19 ekin 2006 beşiktaş tottenham maçı

asil, tertemiz bir beyazla dolan tribünlerin, kapkara, matem havası estiren siyahı yaşadığı maç. zaten son yıllarda "siyahı yaşıyoruz, beyazı arıyoruz" şeklinde bir söz tribünde dolaşmakta.

beşiktaş taraftarı maça çok iyi hazırlandı. mübarek kadir gecesi için, dua edercesine özel besteler vardı.. "koy koy atheiste, koy sataniste, koy putpereste.. koy hepsi top olsun, kadir gecesi mübarek olsun" dendi.. "bugün susanlar cehennemde yanacak" sloganıyla; herkes takıma nasıl destek vereceğinin, maç öncesi sinyallerini vermişti. sahada ki oyuncuların bile inancı yoktu belki ama, tribünler bu maçı kazanacağından emin gibiydi. çünkü biliyorlardı ki tottenham takımı tribünlerden dolayı tedirgin, çok büyük bir baskı yiyecek. beşiktaşlı futbolcular bu taraftar gücünü arkasına alarak, taraftarın yaydığı negatif enerjiyi sahaya yansıtacaktı.

maç öncesi alen markaryan'ın sahaya indirtip, daha sonra zorla saha ortasına kadar götürten beşiktaş taraftarı, bu maçın tribün şovuyla başlamasını istiyordu. bembeyaz tribünlerin yaptığı üçlüyü, tottenham taraftarlarının objektiflerinde yer aldı. tribünde olağanüstü yüksek bir sesle, kapalı'nın kartal gol gol gol demesine cevap veren açık tribünler ve numaralı tribünü gören tottenham taraftarları sadece bu görüntüleri alkışlamakla yetindi.

sonrasında destek devam etti. beşiktaşım oley derken, tribünler adete çıldırmış, herkes iyice hareketlenmişti. zaten tabir-i caizse kapalı tribün tıklım tıklım, adım atacak yer kalmamıştı. üst kısım "ha çöktü, ha çökecek" hissi vardı insanlarda. ama bunların hiç önemi yoktu. önemli olan tek şey; sahada taraftar desteğini arkasına alarak oynaması gereken bir takım olmasıydı.

maçın sonunda tottenham oyuncuları alkışlandı. tottenham taraftarı aynı şekilde beşiktaş tribünlerine teşekkür edercesine, maç boyunca çıkardıkları en yüksek seslerle alkışladıkları gözden kaçmadı.

haa oynanan maç mı ? teknik analiz mi ? öyle birşey yok. ne analiz, ne teknik olan birşey.. ne de beşiktaş'ın oynadığı elle tutulabilecek bir maç. hiç biri yok...

dün akşamı özetleyen tek sözler şunlardı;

gündoğdu hep uyandık stadlara dayandık
beşiktaş'ın uğruna da bayraklara dolandık

semtimiz erkek semti aşık eder herkesi
üzerimden eksilmesin bayrağımın gölgesi

işte biz kötü günde hep omuz omuzayız
övünmek gibi olmasın biz karakartallıyız

kara şık şık kartal kara şık şık kartal

(bkz: yenilsen de yensen de taraftarın senle)