bugün

19 ekin 2006 beşiktaş tottenham maçı

beşiktaşlılığımla sonuna kadar gurur duyduğum bir maç olmuştur. bu maçın galibi taraftar olmuştur.
sadece hidrojen'in değil beşiktaşlıların %90'ın gördüğü bir gerçektir ki; baki bu takımda yedek bile olamaz. ancak kadrodaki seçim yanlış. baki tandem oyuncusu, tandemde oynadığı maçlarda gördük ki; (yine beğenmesek de) çok fazla sırıtmıyor, bu adam sol bek olmaz (çok geniş bir kadroda mesela 30 kişilik bir kadroda bjk'ta kendisine yer bulur). tigana yine bizi çıldırttı; bu sezonun tüm maçlarına bakarak bir analiz yapmak istersem diyebilirim ki; bu ülkenin en iyi stoperi, defansında top çalıp topla hareket edebilen ve topu ayağından rahatca çıkaran en iyi futbolcusu ibrahim toraman'dan sağ bek yaratıyorsun, sol bekte şu anda daha iyisi olmadığına göre üzülmesi'i oynatmaya mecbursun 4 hafta önce paf'a yolladığjn mehmet sedef neden bugün kritik maçlarda ilk 11'de (mehmet sedef'e desteğimiz sonsuz ama böyle olunca o da harcanıyor). kleberson sezon başından bu yana yatıyor gol attığı cska maçında bile kötüydü. koray ilk geldiğinde ön liberodaydı ve gayet de mükemmeldi ki performansıyla milli takıma yükselmişti. formsuz kleberson kesilip onun yerine koray neden oynatılmaz? beşiktaş'ta bütün futbolcular mevkisi olmayan yerlerde oynuyor. serdar kurtuluş, sağ bek oyuncusu ama ön libero oynatılıyor 2 maçtır, toraman defansın göbeğinde oynar ama sağ bek oynuyor, ali güneş ve tandoğan kulübede (ha tandoğan ve güneş iyidir kötüdür o ayrı ama bu adamlar o bölgenin adamı), klebersonun gerçek görev yeri ön libero değil ama 2 sezondur ön libero oynatılıyor (mecbur bırakılıyor) ön liberoda çok iyi işler yapan koray defansta oynatılıyor, richardinho sol açık gibi oynatılmaya çalışılıyor, geldiğinde yeni yıldız denilen ve yeteneğini iyi kullansa mükemmel bir forvet arkası olan ibrahim akın oyuna giriyor sol açık (bunu kabul ediyorum bu adam solda da oynar), son 15 saniyede 22 metreden gelen tesadüfi golde tümer'in ve sergen'in anlamsız tepkisiyle cordoba gönderildi. şike arandı bu maçta da görüldü ki; cordoba'nın ahı daha çok tutar. ayrıca bu takım 2 forvet nadir oynar çünkü bu takımda iyi anlaşan 2 forvet oyuncusu yok.

kanımca takım şöyle olmalı; beğenmesem de kalede murat şahin (en azından şu anda kötünün iyisi) defansta sağ bekte serdar veya tandoğan göbekte toraman-gökhan zan sol bekte üzülmez, orta alanın sağında burak hemen yanında koray onun yanında richardinho sol acıkta ibrahim akın, bu dörtlünün önünde delgado ileride tek forvet nobre. bahsettiğim orta alana idmanlarda biraz daha savunma özelliği kazandırdığınızda çok ideal bir kadro ortaya çıkar. ama tigana utanmasa kaleciden santrafor, santrafordan kaleci yaratacak. bizi ekim ayında görün dedi ekim bitiyor bir şey yok, dahası ışık da yok.

son olarak 3,5 senedir ızdırap çeken biz hala bu takıma sonsuz destek veriyoruz. taraftar nasıl olunur cümle alem görsün...

övünmekte çok haklıyız
sapına kadar beşiktaşlıyız
iyi günde
kötü günde
sapına kadar
beşiktaşlıyız