bugün

kemalistlerin saplandığı entelektüel sığlık

kemalistlerin entellektuel sığlığını anlatmaya çalışan engin (!) görüşlü bir kesmin haykırışıdır.

aslında evet haklı oldukları noktalar vardır. ama birde ciddi bir karın ağrıları. karın ağrısı kısmını sonra ele alacak olursak yazarın da bahsettiği gibi kemalistler atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hür değillerdir, tarafsız hiç değillerdir ve hatta düşünen ve pozitivist olmak zorunda da değillerdir. eleştirdikleri tüm bu konularda da yerden göğe kadar haklılardır. çünkü atatürk bir ülkenin kaderini değiştiren, ona yeniden şekil veren ve yön kazandıran bir muhterem olsa da sonuçta bir insandı. büyük bir insandı.

şimdi gelelim bizleri sığ olmakla suçlayan bilgi birikimi engin, gerçekten taraf tutmayan ağzından duası, elinden tespihi eksik olmayan din aydınlarımıza...

allahın kitabı ve peygamberin bu kadar güzel kelamları varken gidip nerede şarlatan, nerede taklacı nerede hokkabaz varsa arkasından giden, milleti kışkırtmaktan birbirine düşürmekten köşeyi dönmekten başka mucizesi olmayan, menfaati uğruna gözünü kırpmadan vatanını satan, dinine ihanet eden kişilerin peşinden giden siz derin kişilikler. yahu gelin sizde bizim kadar sığ olunda en azından inancımız karalanmasın.

kulaktan dolma sözlere kanacağınıza açıp kur'anı okusanız zaten yolun yanlış olduğunu göreceksiniz. en büyük günahın vatanını milletini satmak olacağını bileceksiniz. vatansız olmanın en az dinsiz olmak kadar kötü olacağını bileceksiniz. yolunuz yol değil.