bugün

geert wilders

3 martta yapilan belediye secimlerinde hollanda'nin den haag(lahey) ve almere sehirlerinde partisi(PVV) en yuksek oyu alarak birinci parti olmustur. Su an icin sadece iki sehirde secimlere katilabildi fakat tum hollanda'ya yayilmasi yakindir. Ve hollanda genelinde secimlere katildigi gun kazanacagindan artik nerdeyse adim gibi eminim. Medya kendisini asiri derecede pohpohlamakta ve her soyledigi soz haber olmakta. Belkide hicbir politikacinin gormedigi destegi hollanda medyasindan goruyor kendisi. Bu da populerligini daha da arttiriyor. Hollanda'lilarin sozde asla desteklemedigi ve goruslerine katilmadigi ama icten ice neredeyse tamaminin bu şaklabanin arkasinda oldugu gun gibi ortadadir. Ha sana gorusunu belli etmez tabiki. Bu durumu iyi gizlerler sadece.

Kendisini irkci olarak gormeyenler bu adamin hakkinda hic birsey bilmiyor demektir. Daha 4 ay oncesinde mecliste alayci bir bicimde basortusu takan kadinlardan 'basortusu vergisi' alinmasi gerektigini gayet ciddi bir tavirla vurgulayan bir insandan bahsediyoruz. boylesine mantiksiz, sacma sapan seylerle kendini oyalalar. Kesinlikle yahudi haklari savunucusu olup, tum muslumanlari potansiyel terorist olarak gorur. Islam dininin dusmani ve Israil'in asigidir. islam'a olan kininin altinda yahudi ve israil sevgisi yatmaktadir. bu sekilde kesinlikle tarafsiz degildir.

Hakkinda atip tutabildigi tek konu muslumanlardir. Bir kere cozum uretmekten aciz bu adam ki ulkenin basina gecse ne halt edecek? 'muslumanlar ulkemizi tehdit ediyor, hepsini sepetleyip atmaliyiz', 'ulkede sorun yaratan fasli gencleri ulke disina surmeliyiz' gibi cumleler en sık kullandigi onermelerden. Fakat sadece onerir, gerisini bilmez. Cunku cozum uretecek kadar yaratici ve bilgili bir insan degildir. Daha simdiye kadar tek bir konusmasinda hakkinda konustugu sorunun cozumunu de soyledigini duymadim. Iste boyle boyle topluyor bu adam oylari. Zaten muslumanlari hedef gostermek kolay, cunku malum muslumanlik atis poligonuna dondu. yine baska bir azinlik olan antilianlar'in da ismi bircok olaya karisirken, bu azinlik musluman olmadigindan, wilders kendilerini ornek vermekten cekinir. boyle de ikiyuzludur.

Yok irkci degilmis, yok haklilik payi varmis. Simdi insanlar konu hakkinda bir fikre, bilgiye sahip olmadan atip tutunca sacma oluyor biraz. bu adami savunanlar onun gibi sığ goruslu olmanin otesine gecemeyecekler ne yazik ki. Belli bir azinliktan bir gurup ortaligi karistiriyorsa, bunu butun bir azinliga yuklemek buyuk salakliktir. Her insan bir birey olarak kendinden sorumludur ve mensubu oldugu toplulugun sebep oldugu sorunlardan sorumlu tutulamaz. 11 yili askin bir suredir yasiyorum hollanda'da ve ben hollanda'yi ozgurlukler ulkesi olarak seviyorum. Hicbir sekilde kiligima, kiyafetime karisilmamasini seviyorum. Basortulunun, basini ortmeyeninin, isinde olsun, okulunda olsun ozgur bir bicimde kendini ifade edebilmesini seviyorum.

yerel secimlerde durum boyle iken genel secimlerde durum ne olur bilinmez. Haliyle hollanda hukumeti de dusmusken iyi bir oy grafigi yakalayacagi su goturmez bir gercek. icimden bir ses haziran ayinda yapilacak genel secimlerden sonra kesinlikle partisinin kurulacak koalisyonda yer alacagini soyluyor.