bugün

bir tikiyle metal müzik tartışmak

tartışmak için gerekli koşullar oluşmuşsa elbette ki olabilitesi yüksek olaydır. tartışma için gereken koşullar nelerdir? tartışacak tarafların savundukları ve karşı çıktıkları düşünce hakkında bilgi sahibi olmaları, münazara yeteneğine sahip olmaları ve adabına uygun davranabilmeleri.
bunlar yoksa bu olay tartışma olmaz, tartışma olmaz da demeyelim ona, fikir tartışması olmaz. siz savunursunuz-ki nasıl anlattığınız önemlidir- karşı taraf da eğer düzgün anlatıldıysa anlar ve konu kapanır. siz adam gibi anlatırsanız ve karşı taraf da size saygı duyuyorsa ve dinlediyse anlar ve olay biter diyelim daha doğrusu.
tartışma taraflarından biri saygı uyandıramamışsa, diğer taraf anlatılan konudan daha da uzaklaşır, araştırmaya yeltenmez bile. bu gerçeği de unutmamak lazım.
tiki kavramının ne olduğunu anlayamadığım için ciddi bir problem yaşıyorum ama sanırım beynini çok çalıştırmayan, kendi içinde dinamiği olan bir modayı takip eden kişidir bu. bu şekilde bakıldığında türkiye' nin %80 i tiki ve yarı-tikilerden oluşmuştur o ayrı. gelgelelim bugüne kadar pekçok ortamda metal müzik tartışması yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, tiki veya ahmet mehmet farketmez, cümleniz kalıp halindedir. ilgilenen arkadaşlara örnek olsun diye yazıyorum:

-metal müzik sanat değildir!
-sanat nedir?
-o bu şu
-müzik sanat mıdır?
-evet
-metal müzik müziğin bir alt dalı mıdır?
-evet?
-demek ki metal müzik sanattır. irdelemeye gerek yok sevmemek başka norm dışına çıkarmaya çalışmak başka.

evet burdan sonrasında bluesdan başlayıp metal müziğe kadar tarihi anlatımlara gerek yoktur. adam alice cooper, slash, dave mustaine kimdir, nedir bilmiyorsa nasıl anlatabilirsiniz müzisyenliğini?
"duman gibi söylüyo ama kenan doğulu gibi sahne şovu yapıyo, clean vokali zeki müreni brutali cem adriyan gibi" diye mi anlatacaksınız?
yapmayın etmeyin, bilmeyene bilmediği şeyi anlatmak, gramafonda cd çalmak gibi olur. atp' ye yazık, giden sizden gider.