bugün

aşk dışında şarkı sözü yazmayan sanatçılar

şimdi şöyle ele alalım olayı;

diyelim ki sanatçılar mevsimler hakkında şarkı yazdı. mesela bahar. kış geldiğinde o kasvette, o ağır havada açtınız şarkıyı; kuşlardan, çiçeklerden, böceklerden bahsediyor. dinleyebilecek misiniz çok mutlu olmadığınız sürece? hayır. sanatçı, sanatından para kazanmak durumunda olduğu için mevsimlik gidecek şarkılar yazıp riske girmez. yani en azından günümüzde pek bu riske gireni yok.

ölümle ilgili şarkı yazar bu sefer. birkaç kişi tutar intihar eder. sonra haberlerde yok onun şarkısı teşvik etti. yok bu sanatçılar kaldırılmalı diye haberler çıkar. sanat hayatınızın içine sıçarlar. örnekleri de mevcuttur hani.
(bkz: murat kekilli)

sağlıkla ilgili şarkı yazar. bu sefer de tutar pollyanna lan bu der herkes. protesto eder. aynı şey sevindirik meselelerden yazınca da geçerli olur. bir de sürekli gitmez onlar.

saçma salak şeylerden bir şeyler oluştururlar. bu da ancak düğünlerde oyun havası olur zaten ya da ajdar gibi bir şey olur.

ama konu aşka gelince öyle değildir. zaman mekan dinlemez o. siz sevdiğinizden ayrılırken, başkası yeni bir ilişkiye başlamıştır, ötekisi platonik takılıyordur, bir beriki serbest bir ilişki içerisinde 21378 tanesini bir arada götürüyordur. olağandır yani, ekstrem noktaları yoktur.
hiç aşık olmadınızsa; aşkı şarkılarda yaşamak hoşunuza gider, ondan dinlersiniz.
aşık oldunuz ve mutluysanız; aşk ne güzel lan diye dinlersiniz.
aşık oldunuz ve platonikseniz; aşk ne güzel lan ama sevdicekle birleşince, koy götüne o zaman diye dinlersiniz.
aşık oldunuz ama karşılık alamıyorsanız; lan sıçayım gönlüme başka birini bulamadı sanki diye dinlersiniz.
bu seçenekleri çoğaltmak elbette mümkündür. ama aşk karşılık alamasan da mutsuz olsan da ne bileyim bir şekilde kendine bağlayan bir duygudur. ölümü sürekli hatırlamak istemezsiniz ya da sağlıklı olduğunuz için yatıp kalkıp şarkı söylemek içinizden gelmez. ama aşk öyle midir? hem demir abi * ne demiş. var mı aşktan öte? varsa sen söyle!