bugün

şebnem ferah abartılmış balon bir şarkıcıdır

müzikten az çok anlayanların, kulağı sağlam olanların söyleyebileceği cümledir. insanlardaki bu şebnem ferah hayranlığı nedir gerçekten anlamak çok güç. zevkler ve renkler tartışılmaz ama su götürmeyen bazı gerçekler vardır; şebnem ferah'ın vasatın üstüne çıkamadığı gibi.

tamam şebnem ferah'ın yazdığı sözleri beğenenler olabilir ama bu kadar abartmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum. piyasada bulunan birçok şarkıcı en az şebnem ferah düzeyinde aşk şarkıları yazabiliyorlar. dikkat en az diyorum. en iyi aşk şarkıları yazan kişileri sıralasak şebnem ferah ilk 50'ye bile giremez. bir de bu kadının melankolik tavrına tav oluyorum. karamsar sözler, yalnızlığı ön plana çıkarması belki de insanları etkileyen. dinleyici kitlesinin ergenler olduğunu düşünürsek neden bu kadar fanatiğinin olduğunu anlayabiliriz aslında. ergen bireyler hayranı oldukları kişileri göğe çıkardıkları için çok fazla iyiymiş gibi gözüküyor. halbuki vasat sözleri ve kulağa hoş gelmeyen altyapı ile belli bir seviye üzerine çıkamıyor şebnem.

şimdi bakın; bir murat göğebakan, kıraç, murat kekilli, sibel can'da yapıyor bu müziği. ama neden şebnem ferah ön plana çıkıyor? belli bir kesim oluşmuş şebnem böyle incredible, şebnem şöyle unusual... şişir babam şişir. ben şahsen belli bir bilgi birikimi olan, olgunlaşmış insanların bu kadını dinlediğini görmedim. 14-17 yaş arası ergenler "şeboooo senin için ölürüm", "şebooo hayatımın aşkıı" tarzı akılları zorlayacak iltifatları yapmacıklıktan başka birşey kazandırmıyor.

belki rock müzik icraa etmesinden dolayı belli bir sempati kazanabilir gençler arasında ama cidden çok fazla abartılıyor bu kadın. mesaj vermiyor ilk olarak. bakın nihat doğan türkiye'nin en aklı başında sanatçılarından biri ama bazı zavallılar bu adamın üzerinden prim yapma peşinde. gerçeklere dem vurunca hemen bir taşşak konusu haline getirilmeye çalışılıyor. dikkatinizi çekerim nihat ülke sınırları içerisinde en dürüst ve en adam gibi adam sanatçıdır. yok efendim emo olmuş nihat doğan. o zaman şebnem ferah'ta gothic bir apaçidir.

kısaca diyeceğim şebnem ferah abartılmış bir balondur. eğer at gözlüklerini çıkarıp, entelektüel açıdan ve tarafsız olarak olayları irdeleyebilirseniz bunu daha rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.