bugün

tekel işçilerinin üzerine işemek

orospu çocukluğu denebilir bu eyleme, sütü bozukluk ya da aile tarafından en küçük sevgiye bile muhtaç olan insan söylemi. kızgın kalabalık tarafından tartaklanmak isteyen, intihara meyilli bir insanın da sözü olabilir. kimilerine göre piç lerin, anneleri belli olmayanların ürünüdür belki de. ama ben bunları hiç söyleyemeyeceğim. çünkü duruşum ve bana verilen saygı, bu küçük ve aşağılayıcı, üstüne üstlük haksız eylem düşünsine bile bu kadar ağır laflar söylememe engel oluyor.

ancak bu insancıklara söyleyebilecek bir kaç cümlem yok değil. tekel işçilerinin, kefenler içinde 4/C diye bağırdıkları madde hakkınızda bilginiz var mı? yoksa, anlatayım. 4/C özelleştirme durumunda işsiz kalacak memurlara en fazla 10 ay olmak üzere, ki bu 4 aya kadar inmektedir, asgari ücret civarı maaş vermek ve işçileri istenildiği gibi çıkartılması durumunda kullanılabilecek, güzel bir maddedir. yani kısacası patrona iyi gözükmezseniz, yada patronun kafası bozuksa, sizi işten çıkartabileceğini ve ekmeğinizden yoksun edebileceğini ön gören bir madde. her ne durumda olursa olsun, mesai ücretlerinin verilmeyeceğinin habercisidir. ayrıca 4/c işçileri, başka hiç bir gelir getiren kolda iş gösteremez. işten çıkartılmaları durumunda ihbar, kıdem veya sair adları altında hiçbir tazminat ödenemez.

ey kardeşim, solcusundur sağcısındır. farketmez. kapitalist ol, sosyalist ol, liberal ol, milliyetçi ol. hiçbir şey yine farketmez. tek bir sorum, tek bir feryadım var sana. bu adam evine ne götürecek?

unutmayın, hiçbir mücadeleyi desteklemek zorunda değilsiniz. haklı yada haksız. ama saygı.. önemlidir.
güncel Önemli Başlıklar