bugün

tanımsız

ad verilemeyendir.

insanoğlu'nun yüzyıllardır aradığı neden dünya ya geldim düşüncesi gibi... hayat daha açıkça tanımlanmış değil. tanımsız bir sistemin içinde-adeta bir kısır döngüye benzer- her gün debelenip durmaktayız. kimileri kendilerine bir yol seçmiş. ve belkide seçimdeler...

asırlar ve yüzyıllar geçse bile bu insanoğlu bu evrenin sırrını daha doğrusu hayatının neden var olduğunu bilemeyecek. insanoğlu bu evrende olan tüm muhteşemliği hak etmemekte. gerek dünyada hızlıca tükenen kaynaklar ve gerekse yapılan bu terörizm insanların beynini geriye itmekte. mallaşmaya başlıyoruz açıkçası. bir gün önceden ne yemek yediğini hatırlamak belki 10 sene sonra lüks olacak. şuan hatırlıyor musun? açıkçası tam ve geniş anlamda bir ileriye yönelik hem düşünce hem de faliyet açısından pek bir gelişim yok dünyada.
siktir sana mı kaldı dediğini der gibiyim. geri bırakılmış toplumlar ileri yıllarda eminim çok büyük zorluklar ile karşılacak. tükenen kaynaklar toplumları elbette önemli ölçekte etkileyecek. enerjisinden teknolojiye ve tarımına kadar
tüm bu sektörlerin sağlam temeller ile değişmediği takdirde dünyayı ilerki yüzyıllarda ciddi bi anlamda kaosa götürecek.
mevcut sorun kaynak bulmak ile ilgili değil. bulduysada ne değişecek ki. bulanlar paylaşımcı mı ki? bir şey olmaz denmemeli ve bu tür sorunlaradı altında bir siyaset güdülmeli. değişen dünyaya ayak uydurmak zorundadır insanlar. aksi halde sistem oyundan karakteri otomatik olarak atacaktır. bunun için bazı küresel ısınmaya dair anlaşmalar imzalandı. ne derecede uydular o da belirli değil ya! al işte iklimler bile değişti. eskilere sorsanız sizlere cevap verirler. eskiden iklimlerin güzelliğinden bahseder. şimdilerde toprağın kokusu bile değişmiş... öyle der eskiler.
işin kısası insanlar hayatın değerini bilemeyecek. tanımlandıramadıkları ve ne işe yaradığını bilmediği bir sistemde bu canlılar barınamayacaklar. sistem onları kendiliğinden atacaktır. bu ise evrim ya da doğal afet ile... savaşlar, salgınlar ve kıtlık. bunların oluşmaması için ciddi bir siyaset güdülmeli. her zamanki gibi bu dinlenilmeyecek ve bilinen ne ise o uygulanacak. ve sonuç?
güncel Önemli Başlıklar