bugün

köpeklere yılda 1000 tl harcayan insanlar

Sanırım o insanlardan biriyim. ancak 1000 tl harcayan insan bir şeyleri eksik yapıyor demektir. Çünkü benim 40 kg civarında bir alman kurdu arkadaşım var. onun aile bütçesinde, hepimizin olduğu gibi bir yıllık masraf hakkı var ve bu hak 4000 tl'yi buluyor. *

bir düz mantık vardır; "hayvan besleyeceğine aç insanları doyur ulan godaman" şeklinde. 6 yaşındaki lizamettin isimli alman kurdu hanımımız kadar sadık, temiz duygularla sana bağlanan, şefkat isteyip karşılığını veren, kendi canı pahasına seni ve evi koruyan başka bir canlı olsa ona da elimden geldiğince, sahiplik taslamadan hayatını müdavim ettirmesi için yardımcı olurum.

mesela şu an yanımda oturuyor lizamettin sultan, ona bakıyorum, o da bana bakıyor. bu bile içime ciddi bir serinlik katıyor. ancak bunu herkesten anlamasını beklemek saçma olur. çünkü hayvan dostlarımızı, sadece düşünemedikleri için hor gören bir bünye, bu bağlamda onların duyguları olmadığına inanırlar. ancak onlarla yavruluktan itibaren 1-2 yıl geçirdiklerinde, mutlaka her gün bir şeye hayretler içinde bakakalacaklarına da kalıbımı basarım.