bugün

bahar şenlikleri yasağı

istanbul Valisi Muammer Güler başkanlığında düzenlenen ve üniversite yönetimlerinin katıldığı toplantıda, il genelindeki tüm üniversitelerin kampuslarının içinde bundan sonra şenlik yapılmamasına karar verildi.
istanbul Valiliği'nde yapılan toplantıda, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında yaşanan olaylar anlatıldı, yeni olayların yaşanmaması için gereken tedbirler tartışıldı.
Brifingde eğitim-öğretim yıllarının başında ve sonunda üniversitelerde düzenlenen "öğrenci şenlikleri"nin sempatizan kazanmak için uygun zemin oluşturduğuna dikkat çekildi. Rektörlükler tarafından artık bu şenliklerin yapılmasına izin verilmemesinin ideolojik grupların sempatizan kazanma çalışmalarını olumsuz yönde etkileyeceği kaydedildi.
Buna göre, istanbul genelindeki 22 üniversitede kampus içinde öğrenci şenliklerinin yasaklanması kararı alındı.
Toplantıda dikkat çeken bir başka nokta da öğrenci olaylarının değişen boyutu oldu. Polise göre, uygulanan idari ve önleyici tedbirler sayesinde ideolojik öğrenci gruplarının eylemlerinde genel olarak bir azalma meydana geldi.
Buna karşın eylemlerin, şiddet içeren ve provokatif özelikler taşıyan etnik kökene dayalı kavgalara dönüştüğünün gözlemlendiği ifade edildi. Yetkililer, bu dönüşümün nedeninin ideolojik grupların kaybettikleri tabanlarını geri kazanma çabaları olduğunu söyledi.

kaynak : http://www.milliyet.com.t...6/10/08/guncel/gun06.html

(bkz: ananızı bizim eve yollayın sayın yetkililer)