bugün

ben wade

Altıncı nesil ekip çalışması.

Ben wade; 18 kişilik bir ekipten oluşan, Uludağ sözlüğe damga vurmak için açılmış bir hesaptır. artık bunları açıklamakta sakınca görmüyoruz. Ekipteki elemanlar;

Menajer: entryler yazıldıktan sonra ona gönderilir. sözlüğe Girilip girilmeyeceğine karar verir. Kısmetse ilerde röportajları falan da o ayarlayacak. imza günleri, kitap basımı, fun club, formspring me olaylarıyla da kendisi ilgileniyor. aynı zamanda da liderimiz. işe alımlarla, işten çıkarmalarla, kısacası her şeyle ilgilenir.

4 adet yazar: ben wade1 sempatik, ben wade2 romantik, ben wade3 ayarcı ve ben wade4 de troll olan yazardır. ben troll olanım. işe yeni başladım ve Bu da ilk yazım. Son zamanlardaki kötü gidişe dur demek için, ara transfer döneminde kadroya dahil oldum. Daha önce de çok meşhur yazarlarla beraber çalıştım. Ama hep hayalimde ben wade'le çalışmak vardı. inşallah entrylerimle sözlükte büyük sükse yaratacağım. Ekibimin bana olan güvenini boşa çıkarmayacağıma dair söz veriyorum.

2 adet tespit yapıcı: Ofiste takılmazlar. Gezici tim olarak sabahtan akşama kadar caddelerde, alışveriş merkezlerinde falan gezip tespit yapmakla yükümlüdürler. beraber dolaşmazlar. hatta ve hatta birbirlerini bile tanımazlar. yaptıkları tespitleri her akşam başlık ayarlayıcısına bildirirler.

2 adet anıcı: ofisin en yaşlı çalışanlarıdırlar. zamanında çok görmüş geçirmiş, yaşanmışlıkları olan abilerimizdir. sadece akşam gelirler. anılarını başlık ayarlayıcısı ve yazarlara anlatıp giderler.

1 adet başlık ayarlayıcısı: tespit yapıcı ve anıcılardan dinlediklerini karakter sınırına göre ayarlayıp başlığı oluştururlar.

1 adet mesajlaşma sorumlusu: bu arkadaş da gelen mesajlara cevap vermekle sorumludur. Halka ilişkiler mezunudur ve daha önce 3 sene özel bir şirkette insan kaynakları yöneticisi olarak çalışmıştır.

1 adet temizlikçi abla: ofisi tek başına çekip çeviren fedakar gönül ablamızdır. Çok güzel yemekler yapıp, çayımızı çorbamızı eksik etmeyip, ortamı da tertemiz tutarak bize harika bir çalışma ortamı sağlar.

6 adet başlık canlandırıcısı: günün belirli saatlerinde açılan başlığı canlandırmakla sorumludurlar. Bazılarının kimliği afişe edilmiştir. Kurallar gereği, kendilerini belli ettikleri için cezaları en kısa zamanda verilecektir.

Aslında bu arkadaşlarımızın kimliklerini gün yüzüne çıkaran 1hic adlı yazar da, Başka yazarlara bok atıcı pozisyonunda bir zamanlar ekibimizde çalışmaktaymış. 19 kişi olmamız gerekiyordu yani bizim. aynı ofiste çok güzel günler geçirmişler. Lakin bir gün sempatik yazar olan ben wade1, aralarındaki samimiyete güvenip şaka amaçlı olarak 1hic'e pandik atınca ortam çok gerilmiş. Ben yokum tabii o sıra. terk edip gitmiş işte 1hic. Menajeri arayıp 'ya onu işten çıkartıp beni yazar yaparsınız ya da her şeyi sözlüğe yazarım' dediğinde sunulan son teklif, tespit yapıcı olması yönündeymiş. Kabul etmeyip istifasını vermiş Ne kadar yapma, etme deseler de. Zannedersem şu an başka bir ekipte bok atıcı olarak çalışıyor kendisi.

Az sonra toplantı yapıp, nerde hata yaptığımızı konuşucaz. Özellikle romantik yazarımız olan ben wade2, yaşananlardan gerçekten çok etkilenmiş durumda. Deliler gibi hıçkırarak ağlıyor sabahtan beri. Gerçi bizim istediğimiz de buydu. Ne kadar morali bozulursa, alanında o kadar güzel entryler yazan biri.

Son sözüm 1hic'e; çalışma masan hala boş. Üzerinde güller var. yerine kimse alınmadı işe. Ben seni tanımıyorum ama dediğim gibi arkadaşlar sürekli bahsediyorlar. Haksızlıkların her zaman yanında olan, hem temiz hem dürüst bir insanoğluymuşsun. Küçücük bir pandiği bu kadar büyütmenin alemi yok. Ve şunu bil ki; geri dönmek istediğin an, yine bizlerle olabilirsin.

sensiz üşüyoruz...

edit: hee unutmadan. resmi bir kurumuz. şirketimizin adı ben wade production. vergilerimizi ödüyoruz. 1hic, bu arada senin sigortan da hala kesilmemiş. hasta falan olursan git yani doktora. sevildiğini bil.