bugün

komünistlerin yaptıkları katliamlar

kesinlikle supheyle yaklasilmasi gereken olaylardir. kapitalizmin hukum surdugu dunyada tarih ve gercekler her zaman carpitilmaktadir.

Misal bugun bizelr amerika'nin irak'i isgal etmesi olarak algiladigimiz olaylari 30 yil sonra belki cocuklarimiz su sekilde anacak :"amerika'nin irak'i ozgurlestirmesi".

tarih tamamen bir guc meselesidir. dunya'da en cok carpitilmis tarihlerden biri de sovyetler birligi ve stalin tarihidir. stalin avrupa ve amerika'nin korkulu ruyasi, emperyalizmin ve kapitalizmin en buyuk dusmaniydi. hele ki 1945'te hitler'i alt eden bir anlamda "dunyayi kurtaran adam" olan stalin halkarin ve avrupa solunun buyuk sempatisini kazanmisti. dolaysiyla ideolojik olarak bitirilmeliydi , yalan yanlis da olsa hakkinda bir suru haber cikarilmaliydi.

bu gorev iki temel kisiye verilmisti : hearst ve conquest.mantik disi da olsa binlerce haber yapildi sovyetler ile ilgili. uzerine kitaplar yazildi. en sonda anlasildi ki hearst de conquest de CIa ile baglantiliydilar.

tarih bir kapali kutudur.kutuyu ise guclu olan acar. simdi kapitalizm gucludur o yuzden kutuy acan amerika ozelinde kapitalizmdir.