bugün

bülent akyürek

muhtedi. ihtidasına lafımız yok. allah hidayetini daim eylesin. fakat 35 yaşında ihtida eden ve 5 yıllık muhtedi olan biri için biraz fazla iddalı konuşuyor.

okuduğum tek kitabı, öğlen namazına nasıl kalkılır. bu kitapta sadece cuma ve bayram namazlarını kılıp da beş vakit namazı kılmayanlar işbu namazları da kılmasınlar diyerek içtihad yaptığını sanıp haddini aşmıştır. kişinin günahkar olması, bir farzı eda etmemesi diğerlerini de yapmaması anlamına gelmez. umulur ki o kıldığı tek tük namazları onu düzeltsin. namaz kılmamaya davet büyük sorumluluktur, daha dikkatli davranması gerekiyor iyi niyetli yazarın.

aynı kitapta nene hatun ve sütçü imamdan bahsederken parantez içinde "toprağı bol olsun" ifadesi kullanılıyor. binlerce kitap okuduğunu belirten yazarın bu tip hatalar yapmasını hoşgörmenin zorluğu yanında sözkonusu olan muhterem insanların ruhlarının incinmesi ihtimaline karşı daha duyarlı davranmak gerekir. gavura karşı bifiil savaşan bu muhterem insanlara rahmet okumak yerine gavurlar için kullanılan toprağı bol olsun demek ruhlarını incitecektir.

cemil tokpınar'ı kitabında bir okuyucu yorumuna yer verdiği için yeren sivri dilli yazar, bu konulardaki eleştirileri hoşgörüyle karşılamalı.

kitapta bunlar haricinde katılmadığım noktalarda mevcut. yine de, her ne kadar dediği gibi bayraktarı olmasa da, modernizm karşıtlığı yolunda bir taş döşemesi takdire şayan. kitapta yazara en çok katıldığım husus ise kermes müslümanları meselesi:

--spoiler--
"Ne zaman israil, Filistin'e bomba yağdırsa biz Müslümanlar "Cihad" ayetlerini saklayıp, bol bol sabır ayetlerine sarılarak kermesler kurup içli köfte, gözleme satarak, Filistin için günah çıkartıyoruz.

Gözlemeler yenilirken duvarlarda asılı resimlerde ölen çocukların kanlı suratlarını izleyerek "Oradan iki de ayran ver hele!" demeyi ihmal etmiyoruz. Aynı bilinçsiz, donuk bakışlar, aynı Kâbe'sini kaybetmiş vücut yalpalamaları, sessiz, sıkıcı ama bir cumartesiyi orada harcamanın yürek hafifleten tavrıyla dini vecibelerimizden "Cihad" emrini yerine getirmiş oluyoruz."
--spoiler--