bugün

entry nin copy paste oldugunu anlama yolu

"olup olmadığını anlama yolları" olabilirdi pek tabii 45 karakter engeline takılmasaydı. şimdi çok da önemli bilgiler değil bunlar tabi ki ve ayrıca başka yerde de yazıldı mı bilmiyorum ama aklımızda olsun, fazla bilginin zararı yoktur.

hemen bu taktiklerden birini sizinlen paylaşayım. malumunuz büyük harfle de yazsak küçük harfle de yazsak entryler hep küçük harfle gözüküyor. ama söz konusu entryyi kopyalayıp bir yere yapıştırdığınız zaman, o entry girilirken büyük harfle mi girilmiş küçük harfle mi girilmiş görebiliyorsunuz. örnekle pekiştirelim. "Şimdi Bu Cümleyi Kopyalayıp Aşağıya Yapıştırın" görünürde tüm harfler küçük ama kopyalayıp yapıştırdığınızda baş harfleri büyük di mi? evet.. ha şimdi diyeceğisiniz ki copy paste olduğunu nasıl anlayacağız he mi? aferin... hiçbir yazar entry girerken baş harfi büyük olsun deyyi kasmaz, zaten küçük görünecek çünkü..

evet bu gereksiz bilgiden sonra dersimizi noktalandırıyoruz, dağılabilirsiniz.

once a kinky ve hexagram uyarılarıyla gelen edit: tabi ki burda amaç "copy paste'çi" damgası vurmak değildir. sadece "copy paste" olan entryleri bulmak için bir taktiktir. sonuç olarak once a kinky'nin de dediği gibi logout problemi yüzünden daha önceden word'e kaydedip, sonradan buraya yapıştırılabilir. ama bu copy paste olduğu gerçeğini değiştirmez. copy paste her zaman kötü bir şey değildir...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar