bugün
- vincenzo montella'nın halen istifa etmemiş olması6
- erkeklere çekici gelen kadın meslekleri11
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı54
- aylık 362 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- her gün tıraş olmak3
- suavi nin konyalı olması3
- dünyevi nihilizm3
- sabah 5de uyananı ziksinler3
- berberlere zam gelmesi7
- maasların anormal yuksek olması2
- sinekkaydı gezmenin bağımlılık yapması2
- ankara mı istanbul mu10
- destur zall hazretleri online3
- türkiye'nin asla düzelemeyecek olmasının sebebi12
- okulda felsefe dersinin gereksiz görülmesi2
- 20 haziran 2026 tr'nin dünya kupasından elenmesi2
- platonik aşk2
- düşüncelerin gücü2
- erkeklerin akılsızlıkları9
- seni hayata bağlayan şey4
- 19 haziran 2026 abd avustralya maçı2
- aslan burcunun karakteristik özellikleri6
- nuh tufanı olayı gerçek midir11
- kedilerle iletişimin gizli yolu4
- anın görüntüsü12
- 13 seçim kaybetmedim7
- kayahan'ın en güzel şarkısı12
- biz veleybol ülkesiyiz2
- kadınların ilgisiz yaşayamaması13
- uzun süreli ilişkinin sırrı4
- istanbul vapurları2
- köyde gece tuvalete gitmek4
- son görülen rüya5
- türkiye a milli futbol takımı13
- yazar k4
- işkembe sandviç2
- montella'nın mağlubiyet açıklaması5
- 20 haziran 2026 brezilya haiti maçı2
- aylık 360 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- ertuğrul polat2
- bizim çocuklar başardı6
- topuklu ayakkabı5
- kim kahve yapmak ister2
- 2026 dünya kupası'na gruplarda veda ettik7
- işi düşünce aramak4
- tarkan şarkıları3
- göbek eritme taktikleri8
- iki insan arasındaki en uzun mesafe5
- ormanda yürüyüş yapana iaaaahh diye sesler çıkarma3
- bik bik bugün ne yemek yaptı acaba3
Şu an, bugün, bu devir, geçmiş dönemde her zaman böyle oldu. insanların güldükleri şey değişmedi. insanlar başkalarının cahilliklerine güldü. Onların bilmediklerini kendileri bildiği için ve bilmemelerine rağmen bunun farkında olmadıkları için çok bilmiş insanlar, yani bizler güldük onlara.
Onlar kimdi?
-göbeğini kaşıyan adam
Oldu kimilerine göre. Onlar kıllı idi. Onlar yeşilçam filmlerine konu oldu, fakir ama gururlu insanlardı. Sevdiği kız Avrupalarda okumuştu, villada otururdu.
Bunları neden anlattım? Şimdi size örnek ile açıklayayım.
Okan bayülgen'i izliyorum. Televizyon görüntülerini yayınladı. Tülay diye ağlayan adamı izledim. insanlar buna güldü. müzik eşliğinde montajlanan videoları internet ortamında tıklanma rekorları kırdı. Sonra durmadan "dedi" diyen kadını izledim keza. insanlar yine güldü. Reklam filmine bile güldüler. Neden güldü, niçin gülüyorlar bu insancıklar? ben de dahil olmak üzere.
Sebebi açık,
ondokuzuncu yüzyıl rusya'sında hanlarda sabah akşam içen umutsuz, fakir, sefil insanların içtikten sonra st petersburg sokaklarında kendilerini rezil etmelerine gülünüyorsa, ve rezil ettiklerinin cahilce farkında olmadıkları ayrı bir gülmece unsuru ise, nasıl toprak ağalarının yanında çalışan mujikler hor görülüp tiye alınıyorlarsa o gün, bugünde, yarında, cahil insanlara gülünecektir, kahkalar atılacaktır ve onlar ile alay edilicektir.
Söylediklerim bir gerçek. Şahıslara gülmek kolaydır. Cahilliğe gülmek kolaydır. Çünkü savunacak dirençleri yoktur. Bir ırk, bir din, bir felsefik görüş, bir yaşayış tarzına, hatta varoş kültürüne gülemezsiniz onun ile alay edemezsiniz. Bir tepki ile karşılaşırsınız akabinde. Ama cahilliğe çok rahat gülersiniz. Karşınıza dikilecek, ne diyon sen kardeş diyecek, grup olmuş, kendilerine cahilliğin savunucuları adını vermiş bir topluluk bulamazsınız. farkında değiller. sınırlı duyularımızın farkında olmadığı imgeler gibi.
işin doğrusu insanlar; kendi sefilliklerine gülerler. ben de dahil. yukarıda belirttiğim üzere.
Mevlana ne demiş cahilin yanında kitap gibi sessiz ol. En doğrusu da bu. sesimizi çıkarmamak, bize kazandıracak bir şey yok cahilliğin, cahil insanların. Asıl onların bize, mevlananın buyurduğu sözü hakkı ile yerine getiren insanlara ihtiyacı var.
edit: sonradan farkına vardım ki entrynin girişi mehmet ali alabora nın oynadığı iş bankası reklamı gibi olmuş.
Onlar kimdi?
-göbeğini kaşıyan adam
Oldu kimilerine göre. Onlar kıllı idi. Onlar yeşilçam filmlerine konu oldu, fakir ama gururlu insanlardı. Sevdiği kız Avrupalarda okumuştu, villada otururdu.
Bunları neden anlattım? Şimdi size örnek ile açıklayayım.
Okan bayülgen'i izliyorum. Televizyon görüntülerini yayınladı. Tülay diye ağlayan adamı izledim. insanlar buna güldü. müzik eşliğinde montajlanan videoları internet ortamında tıklanma rekorları kırdı. Sonra durmadan "dedi" diyen kadını izledim keza. insanlar yine güldü. Reklam filmine bile güldüler. Neden güldü, niçin gülüyorlar bu insancıklar? ben de dahil olmak üzere.
Sebebi açık,
ondokuzuncu yüzyıl rusya'sında hanlarda sabah akşam içen umutsuz, fakir, sefil insanların içtikten sonra st petersburg sokaklarında kendilerini rezil etmelerine gülünüyorsa, ve rezil ettiklerinin cahilce farkında olmadıkları ayrı bir gülmece unsuru ise, nasıl toprak ağalarının yanında çalışan mujikler hor görülüp tiye alınıyorlarsa o gün, bugünde, yarında, cahil insanlara gülünecektir, kahkalar atılacaktır ve onlar ile alay edilicektir.
Söylediklerim bir gerçek. Şahıslara gülmek kolaydır. Cahilliğe gülmek kolaydır. Çünkü savunacak dirençleri yoktur. Bir ırk, bir din, bir felsefik görüş, bir yaşayış tarzına, hatta varoş kültürüne gülemezsiniz onun ile alay edemezsiniz. Bir tepki ile karşılaşırsınız akabinde. Ama cahilliğe çok rahat gülersiniz. Karşınıza dikilecek, ne diyon sen kardeş diyecek, grup olmuş, kendilerine cahilliğin savunucuları adını vermiş bir topluluk bulamazsınız. farkında değiller. sınırlı duyularımızın farkında olmadığı imgeler gibi.
işin doğrusu insanlar; kendi sefilliklerine gülerler. ben de dahil. yukarıda belirttiğim üzere.
Mevlana ne demiş cahilin yanında kitap gibi sessiz ol. En doğrusu da bu. sesimizi çıkarmamak, bize kazandıracak bir şey yok cahilliğin, cahil insanların. Asıl onların bize, mevlananın buyurduğu sözü hakkı ile yerine getiren insanlara ihtiyacı var.
edit: sonradan farkına vardım ki entrynin girişi mehmet ali alabora nın oynadığı iş bankası reklamı gibi olmuş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar