bugün

webcam acmamak icin uydurulan bahaneler

- cam açsana bi nurunu göreyim
+ cam bosuk =(
- nası bozuk?
+ benim küçük bi kuzenim var, 5-6 yaşlarında. sen geçen gün otur bilgisayarın başına oyun oynuycam diye tuttur ablama. o da açsın oyunu. sonra mouse'u al fırlat monitöre!
- ee?
+ monitörün üstündeydi cam. düş ordan klavyenin üstüne. klavyede de eli varmış kuzenimin. bağırıp ağlayınca ablam susturmak için kameraya "al sana al. bak dövdüm" diyerekten vurmuş.
- hımm sonra?
+ e elektronik alet ne anlar, sözden dayaktan. monitörün üstüne koymuşlar tekrar, 5 dakika sonra yine düş sen kuzenimin eline. bu seferde almış çocuk kamerayı atmış camdan aşağı.
- oha?
+ bizim evin altında da bakkal rüstem var. üst kattaki hanife abla da sepet sarkıtmış o vakit. kafasına dan diye düşmüş vallahi adamın. rüstem amca'da eski topçudur. almış eline, vurmuş ayağıyla.
- yuh!?
+ öyle sert de vurunca sen git yan binadaki müzeyyen ablanın evine gir. o da çok panik olur böyle şeylerden. bomba attılar sanmış, çığlık çığlığa indi sokağa.
- ne yaptın müzeyyen!?
+ 15 dakika içinde polisler bastı vallahi mahalleyi. hayır bi de bulamadılar aradılar 2 saat bombayı, ay yani kamerayı.
- ee bozuldu mu yani?
+ yok bozulmamıştı da rüstem amcayı sorguya çektiler o gün. bombayı da suç aleti diye aldılar yanlarına. işte testler, deneyler derken, devrelerini yakmışlar aletin hep. sonra bize özür dileyip geri getirdiler ama, çalışmıyo o gün bugün.
- ulan bi kamera açıcaktın, yarım saattir.. neyse, kib aeo bb.