bugün

bisikletle kaldirima cikma teknigi

tanım : yetenekten çok, pratik gerektiren bir olay.

2 gün önce alkolden ehliyeti kaptırınca, takıldığım lacivert çok güzel bir bisikletle yapmaya çalışıp dün akşam göt üstü oturduğum atraksiyon.

yüzeysel bir şekilde anlatmak gerekirse, istanbul'u bilenler için söylüyorum, deniz tarafındaki kaldırıma çıkılacak mesela, kaldırıma yaklaşmadan önce götü mutlaka seleden kaldırıp bacaklar yere dik halde pedalların üzerinde dikilin.

çok yavaş yaklaştığınız kaldırıma takribi 10 cm kala, hangi ayağınız kuvvetliyse o pedala abanıp, gidonu hızla yukarı çekin.

dur lan bırakma hemen... arka teker kendi kendine çıkmıyor işte. göt üstü oturuyorsun. daha kötüsü önce seleye sonra yere oturuyorsun. sonra etraftaki kişnemevari kikirdeşmeler içine oturuyor.

ilk tekeri çıkardın ya, hah şimdi güçlü ayağınla bastığın pedalı hızla 30 derece geri çekip bir kere daha hız aldıktan sonra arka tekeri havlandırmak için iki ayakla birlikte pedalların üzerinde zıpla.

eğer 2 tekerde kaldırımdaysa çıktın kardeşim. hala arka teker yoldaysa, takribi 2 saniye sonra göt üstü yerdesin demektir.

ne diyeyim, mosquito'nun (bkz: hareketin devamiymis gibi yapma numarasi)ndan verelim sana bir tane o zaman.