bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı31
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile4
- turkanime tv2
- osimhensiz galatasaray4
- istanbul'dan izmit'e yürümek2
- yüz milyonluk ülke on milyona karşı3
- futbolun barbarca bir oyun olması2
- iltica16
- 19 eylül 2026 başakşehir gençlerbirliği maçı2
- sanat2
- 20 eylül 2026 fenerbahçe eyüpspor maçı2
- pazar sabahı 08 00 da uyanmak2
- claudian clouds33
- rafael leao4
- enerji bakanı alparslan bayraktar portresi3
- 0 0 711
- okan buruk8
- barça bu galatasaray'a kaç atar2
- salah ne koydu ama2
- izmir2
- kuçukuçuokanınçükü2
- sözlük kızlarının kekleri24
- insan ne ister6
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı4
- ilkay ve goollllll ts 4 gs 52
- kadınlar8
- muhammed salah'ın galatasaray'a döşediği boru3
- anne4
- yaşanmamışların yası6
- önyargı3
- galatahahahahahaha4
- kuran3
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız7
- cok da abartmaya gerek uok6
- anın görüntüsü25
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- yazarların akşam yemekleri6
- buzdolabının kapağını açıp boş boş bakmak5
- islamda namaz yoktur30
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- meriç dükalığı8
- fusya semsiyeli yabanci22
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- doktor2
- dantelli sütyen takan erkek12
- ölümden korkuyor musunuz17
- sevdiğiniz yazarlar8
- kürdistan10
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği6
insan neden gusül abdesti almak zorunda? örneğin gusül abdesti almasa, her gün şampuanıyla güzelce duş alsa? besmele çekmese? niyet ettim niyetlendim... demese? kurtarmaz mı?
neden kadınlar kapalı? erkeklerin tahrik olacağı düşüncesi varken, neden kadınların tahrik olma payı gözardı ediliyor? neden herkes kapanmıyor? adalet cinsiyet eşitsizliğiyle mi orantılıdır?
neden iki-üç cuma namazına gidilmeyince dinden çıkılıyor? yıllarca beş vakit namaz kılmamış insanlar dinde kalıyor? bir kadının belirgin yerlerine odaklanmak dinden çıkarmıyorken neden kazancı bol namazlar dinden çıkarıyor? (cuma, kandil, vs.)
benim namaz ya da türevi ibadet denilen olaylarda bulamadığımı kendi yaşayışımda buluyor olmam, yani islamın (!) dayattığını değil de kendi seçimlerimi yaşamam aklımı doğru kullanmadığım anlamına mı gelir? kimin aklına göre aklımı kullanmamış olurum? eğer ben kendi yaşayışımla başkalarının sınırlarına taşmıyor, mutlu ve huzurlu yaşayabiliyorsam, neden günahkar oluyorum?
herkes bir kılıf uydurmuş. bu kılıfların dördü daha çok tutmuş. o kılıflardan birisi de islammış. (dördü de çelişkiler yumağıymış.) müslümanların her ortamda, her şekilde dinlerini yaşama ve yaşatması yönünde sözler sarfetme hakkı varken, benim de kendi inancımı yaşama ve başkalarının yaşatmasına olanak tanıma (en azından bir kere ikna etmeye çalışma) hakkım yok mu?
eğer bir toplumda insanlar (biliyorum ki azınsanamayacak kadar insan) düşüncelerini bastırıyor, söylemekten öyle veya böyle çekiniyorsa, o toplumun dinli dinsiz tüm insanlarına yazıklar olmalı. *
ayrıca tabu ve totemlerden başlayarak evrile çevrile ilahi dinlere kadar varmış türler madem allah'ın eseri, neden milyonlarca yıl bekledi? insanların zekalarını kullanma evresine geçmelerini beklediyse düşünemedi mi; bize düşünme gücü vermiş bir yaratan, bize nasıl kendini ve yarattıklarını konuşma-tartışma-eleştirme hakkı tanımaz?
yeni yazarımıza da esinlensin: (#6537499)
neden kadınlar kapalı? erkeklerin tahrik olacağı düşüncesi varken, neden kadınların tahrik olma payı gözardı ediliyor? neden herkes kapanmıyor? adalet cinsiyet eşitsizliğiyle mi orantılıdır?
neden iki-üç cuma namazına gidilmeyince dinden çıkılıyor? yıllarca beş vakit namaz kılmamış insanlar dinde kalıyor? bir kadının belirgin yerlerine odaklanmak dinden çıkarmıyorken neden kazancı bol namazlar dinden çıkarıyor? (cuma, kandil, vs.)
benim namaz ya da türevi ibadet denilen olaylarda bulamadığımı kendi yaşayışımda buluyor olmam, yani islamın (!) dayattığını değil de kendi seçimlerimi yaşamam aklımı doğru kullanmadığım anlamına mı gelir? kimin aklına göre aklımı kullanmamış olurum? eğer ben kendi yaşayışımla başkalarının sınırlarına taşmıyor, mutlu ve huzurlu yaşayabiliyorsam, neden günahkar oluyorum?
herkes bir kılıf uydurmuş. bu kılıfların dördü daha çok tutmuş. o kılıflardan birisi de islammış. (dördü de çelişkiler yumağıymış.) müslümanların her ortamda, her şekilde dinlerini yaşama ve yaşatması yönünde sözler sarfetme hakkı varken, benim de kendi inancımı yaşama ve başkalarının yaşatmasına olanak tanıma (en azından bir kere ikna etmeye çalışma) hakkım yok mu?
eğer bir toplumda insanlar (biliyorum ki azınsanamayacak kadar insan) düşüncelerini bastırıyor, söylemekten öyle veya böyle çekiniyorsa, o toplumun dinli dinsiz tüm insanlarına yazıklar olmalı. *
ayrıca tabu ve totemlerden başlayarak evrile çevrile ilahi dinlere kadar varmış türler madem allah'ın eseri, neden milyonlarca yıl bekledi? insanların zekalarını kullanma evresine geçmelerini beklediyse düşünemedi mi; bize düşünme gücü vermiş bir yaratan, bize nasıl kendini ve yarattıklarını konuşma-tartışma-eleştirme hakkı tanımaz?
yeni yazarımıza da esinlensin: (#6537499)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar