bugün

kemalizm den nefret etme sebepleri

''kemalizm den nefret etme sebepleri''
bir kere kimse mustafa kemalden nefret etmiyor.
kemzlizm'den nefret ediliyor bunun nedenleri ise.
kemalistlerin ''mustafa kemal'i'' sadece kendilerinin sevebileceğini düşünmesi.
onun eleştirelemez olmasını düşünmesi.
onun fikirlerinden sadece laikliği koruma politikası izlemeleri, halbuki bir sürü görüşü var ve hepside geleceğe dönük yenilenen şeyler.
kemalizm adına mustafa kemalin adını kullanarak, bir sürü pis iş yapmaları.
kemalizm adına mustafa kemalin adını kullanarak, milleti baskı altına alma çabası.
kemalistler sürekli irtica geliyor, şeriat istiyor bunlar, dinci faşizm, humeyniciler geliyor... dediklerini duyduk ama bir kez olsun adana daki a.b.d. incirlik üssü aleyhine birşeyler dediklerini duymadık. irtica abd ve nükleer silahlardan dahamı tehlikeli?
kemalizm den nefret edilmezdi, eğer kemalistim diyenler irticaydı, kıyafetti,ırkçılık gibi içi boş bizi ileri götürmüycek şeylerle uğraşmasaydı.
bunlarla uğraşacaklarına kapatılan uçak fabrikasının neden kapatıldığını sorsalardı, üstüne gitselerdi, kimse nefret etmezdi.
kapatılan yerli otomobil fabrikalarını ya da kurulmaya çalışılan yerli otomobil fabrikalarının neden engellendiğini sorsalardı kimse nefret etmezdi.
bir yandan ne abd ne ab tam bağımsız türkiye derken bir yandanda baştan aşağa amerikan markaları kıyafetlerle gezmeselerdi kimse nefret etmezdi.
batılılaşmanın burger kinge gidip yemek yemek, ordan sonra mağza mağza dolaşıp ital ürünler satın almak olmadığının farkında olsalardı kimse kemalizmden nefret etmezdi.
mustafa kemalin bize muasır medeniyet seviyesine ulaşmamızı söylediğinde
bunu kopyala yapıştır olarak uygulayan kemalistler olmasaydı, kimse kemalizmden nefret etmezdi.
halkının çoğunluğuna matematik ve fen bilimlerini öğreten, çalışkan, yalan söylemeyen, başarıyı kıskanmayan insanlardan oluşan memleketlerin ulaşabileceği seviyedir muasır medeniyet seviyesi.
avrupa sayılmaz, onlar güney afrikada zencilere ve beyazlara ayrı kanunlar hazırlarlar, sonra da hollanda'ya uluslararası adalet mahkemesi'ni kurarlar.

kimse mustafa kemalden ve ideoloji''ler''inden nefret etmiyor.
herkes kemalizm adına mustafa kemali kullanarak yapılan yanlışlardan dolayı kemalizmden nefret ediyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar