bugün

yeni türkiye

evet artık rahatlıkla diyebiliyoruz türkiye eski türkiye değil. bakış açısına göre ve en basit ölçeğiyle 'iyi' veya 'kötü' türkiye değişimi yaşıyor.

politik kararlar, sosyal değişimler, dünyanın değişen düzenin ortaya çıkardığı konjektürün dalgalarıyla boyut değiştiren düşünceler, yenisiyle değiştirilen sistemler, insan hayatına yeni giren metalar tarihin sayfalarına şimdiden malzeme oldular ve türkiye'de nasibini fazlasıyla alıyor.

on yıl önce bir türkiye vardı; durağan ve tepkisiz. gariban anadolu insanı hikayeleriyle birbirini avutan, onlarla mutlu olan insanların yaşantılarıyla devam eden, üzüntüleri ve sıkıntıları bile fark etmediği için mutlu olan insanlarla dolu bir ülke ve de hep yerinde sayan.

küreselleşmenin ve dünyaya açtığımız kapılarımızın etkisiyle dünyayı kasıp kavuran iyi ve kötü ne varsa artık içimize girdi ve zenginleştik ama bu zenginleşmenin hep iyi, yararlı, pozitif şeyler olduğunu söylemek mümkün değildir, işimize yarayan şeyler de var, işimize yaramayan şeyler de. ülke insanın bir kısmının iyi olduğunu düşündüğü bir kısmının ise kötü olduğunu düşündüğü herşey artık içimizde ve özellikle sosyal ve politik alanda türkiye çağlar öncesi bir durakta oturmaktan artık vazgeçmiş ve şimdi yeni bir yolculuğa başlamıştır.

elinden sadece karşı propaganda yapmak gelen gönüllü yoldaş-yeniçerilerin karşısında artık hakiki ve profesyonel vatansever, çağdaş, mücadeleci insanlar vardır ve bunlar ülkenin gizli kahramanlarıdır.

her türlü moral bozucu kişi, kurum ve eylemlere karşı kendisini bir dünya vatandaşı gibi hissedip sadece insanlığıyla övünmeyi başarıp şeytani duygularını ve hırslarını yenen insanlar bu yeni türkiye'nin hakkıyla vatandaşı olabileceklerdir.

Şövenizm ve şiddeti reddeden, çalışmayı ve saygıyı düstur edinmiş, çatışmak yerine diyalogu ve empati yapmayı tercih eden yeni nesil bir toplum ülkesinin batısını doğusunu güneyini kuzeyini aynı refah seviyesine ulaştırmak için artık kollarını sıvamıştır.

ne düşündüğünü, niye düşündüğünü yüreği gibi ortaya koymak artık gövdesinde kan getirmemektedir. her türlü toplumsal pürüz zamanın karşısında küçülmeye başlamıştır ve yenilmek üzerelerdir.

sokakta ve sanal alemde karşılaştığınız iğrençlikler moralinizi bozmasın, moraliniz bozulursa da dışarı bakın ve gördüğünüz evlerin pencerelerine iyi bakın oralarda yaşadığımız ülkenin en insani değerlere kavuşması için çabalayan milyonlarca insan yaşıyor...

Not: bu başlık sidik yarışı ve ayar verme-alma sahası olarak kullanılmak için açılmamıştır. anlamsız bkzlar vermeyiniz.

editjivet: benim bakış açım iyi yöndeydi. kötü yönde olanların yazılarını okumak da hoşuma gidecektir.