bugün

gençliğe hitabeyi anlamayan gençlik

ulu önder mustafa kemal atatürk'ün yazdığı gençliğe hitabeyi bir türlü kavrayamayan gençliktir. uzun uzun açıklamasını yapacağım.

atam, diyor ki


--spoiler--
ey türk gençliği ! birinci vazifen, türk istiklâlini, türk cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
--spoiler--

herkes birinci vazifesini yerine getiriyor mu? hani istiklal i korumak? hani cumhuriyet'e sahip çıkmak ancak yapabildiğiniz gidip arkadaş ortamı ile sabahlara kadar bira içmek, eğlenmek, gezmek tozmak.

--spoiler--
mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. bu temel, senin en kıymetli hazinendir.
--spoiler--

şşt sen hazine deyince aklına altın falan gelmesin ata nın bıraktığı en büyük hazine cumhuriyettir. hazinene sahip çık !

--spoiler--
istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. bir gün, istiklâl ve cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. istiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
--spoiler--

ne güzel de demiş atam değil mi? seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır diye. evet var bu deyyuslar yok mu? kim olduğunu biliyoruz. peki bunlara karşı ne yapıyorsunuz? 3 5 entry girip bunu yapanları eleştirmekle olmuyor 18 yaşını doldurduysanız bunu sandıkta belli edeceksiniz. olası savaş halinde karıyı kızı bırakıp cepheye gideceksiniz, ha gitmeyecek misiniz? vatan toprağından siktirip gidebilirisiniz.

--spoiler--
cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
--spoiler--

bu iktidar bunu yapmıyor mu arkadaşlar? fiilen vatan toprağı işgal edilmedi diye bağımsız bir ülke miyiz? değiliz. iç ve dış borçlara bakarsak imf ye tam bağımlı olan tek ülkeyiz. bunu protesto etmek gidip istiklal caddesinde 1 2 tane bankanın camını çerçevesini indirmekle olmuyor ve olmazda esas protesto bu yapılanları görüp bilmek ve buna karşı önlem almaktır. nedir bu önlem? sandıktır ufacık bir kutudur bu vatanın işgaliyetten kurtulması. cumhuriyetçileri, aydınları tutuklayıp ergenekonca diye içeri atan iktidara dur deme vakti değil midir? sözlü olarak mı dur demek gerekir? yoksa ufak bir kağıt parçasına basılan damganın altındaki partiyi değiştirmek mi? siz düşünün.


--spoiler--
ey türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
--spoiler--



ne güzel demiş atam ey türk istikbalinin evladı. evlat, ana bir baba bir evlat!. vazifeni unutma, fiilen savaş denilmiyor, yık dök cam çerçeve indir denilmiyor. sandığa git ve gerekeni yap deniliyor. bazılarınızın damarlarında kan yerine eroin vb. maddeler akıyor. siz kafanızı güzelleştirirken cumhuriyet gidiyor ulan cumhuriyet gidiyor.

not : yazılanlar birinci dereceden spoilerlar hariç el emeği göz nuru olup çalınması halinde iş bu kişi beni seovi yapacaktır.