bugün

temizlik imandan gelir

aslen "imanli olan kisi temizdir" anlamini tasir.

allah'a ve ahiret gunune iman eden bir kimse, suphesiz ki allah'in biz kullari icin uygun gordugu islam'a bagli bir musluman olur. kuran-i kerim'de en cok bahsi gecen ibadet olan namaz kilmak eylemini aksatmaz, namaz kilabilmek icin sart kosulan abdestini alir.

bu anlattigim kisinin kendi temizligi ile ilgili olan kisim. tabi bir de cevre durumu var. namaz kilinacak yer temiz olmali, yemek yenen yer temiz olmali, uyunan yer ve oturulan yer temiz olmalidir ki hem ibadet yapma konusunda bir sikintimiz olmasin hem de henuz islam'in nuruyla aydinlanamamis insanlar icin iyi ve guzel bir ornek olalim.

uzun zamandir yurtdisinda olan biri olarak gonul rahatligiyla diyebilirim ki bu zamana kadar yuzlerce gayri-muslim evine girdiysem bir iki tanesi istisna olmak uzere hic temiz bir eve rast gelmedim. bu noktada evde kedi-kopek beslenmesinin de payi var muhakkak ki, kokuyor ve buna engel olabilmek pek mumkun degil.

temizlik imandan gelir, musluman temizdir, hem vucudu hem ahlaki temizdir. allah'in hidayete erdirmekle sereflendirdigi islam ummetinin hic bir ferdine aksi bir durum yakismaz.