bugün

adem ve havva dan türeyenlerin özürsüz olması

akraba evliliklerinin çocuklardaki etkisi nasıl oluşur?
her çocuk anne ve babanın özelliklerini taşır. anne babanın özellikleri kromozomlar üzerindeki genlerle çocuklara taşınır. bu genler bir çifttir. aynı soydan gelen kişilerin gen özellikleri benzerdir. -bu cümleye dikkat: "aynı soydan gelen"

her ikisi de bir bozuk gen taşıyan anne babadan doğan çocuklar sağlam geni alırsa sağlikli olur. -buraya kadar tamam adem ile havvadan nurtopu gibi birey olduğunu varsayalım ki olmaması düşük ihtimal
anne veya babadan bir sağlam bir hastalıklı gen alırsa taşiyici olur. kendileri hasta olmasa bile hastalığı bir sonraki nesile taşırlar. evlendiğinde hastalıklı çocuk sahibi olma ihtimali vardır. -adem ile havvanın sağlıklı olduğunu varsayıyorum.
anne ve babanın her ikisinden de hastalıklı gen alan çocuk hasta olur. -adem ile havvadan sonra doğan bireyler kendi aralarında çiftleşirse akraba oldukları için doğan her bireyde özürlü olma ihtimali artacak (hem de her seferinde katlanacak artacak), eee sonunda ne oldu peki? düşük ihtimaller doğrultusunda mı özürsüz yaşıyoruz!?
akraba dışı evliliklerde hasta çocuk sahibi olma ihtimali düşüktür!