peygamberin bakire olmayan birisiyle evlenmesi

islam'ın kendi içinde çelişkiye düştüğünü ispatlamaya çalışan tiplerin bilgi seviyesini gözler önüne seren başlık: dul kadın ile evlenmemiş olduğu halde bekaretini kaybetmiş kadın arasında fark vardır.
ayrıca bakire olmayan biri ile evlenmenin islam'da yasak olması gibi bir durum yoktur. zira kız, evleneceği erkekten önce zina etmiştir, günahı boynunadır elbet. erkeğin suçu yoktur. dine aykırı birşey yapmamaktadır. kızla evlenir, artık eşi olduğu için beraber olması da helaldir.
ayrıca, kızın bekaretini bilerek ve isteyerek kaybetmesinin yanında, istemeden kaybetmesi gibi bir durum da vardır: kız, tecavüze uğramış olabilir, kaza sonucu olabilir (düşme vs. durumlarda mümkün) ya da herhangi bir şekilde kız bakire olmayabilir. peki burada kızın ya da onunla evlenecek insanın suçu nedir? hiç...
dul kadın ise bambaşka bir konudur. evlenmiştir, daha sonra eşi ölmüştür ya da boşanmışlardır. bu kadının tekrar sevmeye ya da evlenmeye hakkı yok mudur? vardır... sadece zamanında evli olduğu için bakire değildir.
bakirelik, toplumumuzda namus simgesi olarak görülmektedir. (ne kadar doğru orası tartışılır) erkeklerin, bakire kız araması bundandır. ki artık bakire olsa da her türlü pisliği yapan kızlar varken, bakireliğin ne kadar güvenilebilir bir olgu olduğu meçhuldür. uzun lafın kısası, bakire kız aramanın dini bir dayanağı yoktur.