hz muhammed in 6 yaşındaki bir çocukla evlenmesi

yine alıntı iftira durumu ortadır ki bir kez araştırılıp okundugunda mantıklı olarak gerçekler ortaya çıkar. kuranı okurken hep açık aramaktan başka bir dert bulamayanlar için ;

hz aişe nin ablası esma 100 yaşına kadar yaşamış olup hicretin 73. senesinde ölmüştür. hz aişe ablasından 10 yaş küçük olup esma hicrette 27 yaşındaydı. esma hatun 27 olduguna göre hz aişe o dönemde 17 yaşında olur. öncesinde hz aişe cübeyr ile nişanlıydı ve dini konularda uzlaşamadıkları için nişan bozulmuştu. şevval ayında yani hicretin 2. sırasında evlenen hz aişe ortalama 18 yaşında oldugu ortadır.

kuran da geçen ayetler incelemeye alındıgında kamer süresi iniyorken ''oynayan bir çocuktum'' diyor yani oyun oyanacak durumu bildigi kadar büyük. kamer süresi ilk gelen ayetlerdendir yani peygamberimizin 4. senesine denk gelen ayettir. bu sıralarda oynayan bir çocuk durumununda olan hz aişe varsayılan 9 yaşında oldugunu kabul edersek yani aklı birşeyleri hatırlayacak çagda oldugunu düşünürsek ve peygamberimiz hicretin 2. yarısında evlendigi gerçeginide ortaya katarsak hz aişe bariz bir şekilde 18-19 yaşında oldugu ortaya çıkacaktır. peygamberimizle 9 sene evli kalmıştır. ölümünde 74 yaşındaydı peygamberimiz öldügünde ise 48 yaşındaydı. küçük bir matematik yaparsak 74-48-9 eşittir ile gerçek yaşı ortalama olarak çözebilirsiniz.

not: tabi bu eksilenir. anlamanız beklenmez ama en azından açık aramaktan vazgeçin herkes kendi inancını yaşasın. zor degil.

büdüt: geri kafalı yoboz anlayışsız kişiler kim görebiliyoruz şu açıklamaya eksi verenleri. sorun eksi almak degil kayıp yok ama üzücü olan hiç birşey anlamayacak olmanız.