bugün

ender çabuker

1977 Ankara doğumlu Ender ÇABUKER müzik kariyerine 95 yılında DJ olarak başlamıştır. Ankara'da çeşitli Disco/Club'larda çalmış ve Radyovizyon'da Türkiye'nin ilk Rap programı Hip Hop & Don't Stop'ı yapmıştır. Aynı dönemde yaptığı remix'ler ile TrinityHeaven başta olmak üzere yarışmalarda dereceler almıştır. (20 Fingers-Lick It,TurkishBounce-SallaKalçanı,DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince-Boom!Shake The Room)

1998 yılında Raks/Tempo Müzik'ten "Param Olacak" isimli Rap albümünü çıkarmıştır. "Gençlerin gelişimini kötü yönde etkiliyor" gerekçesi ile albümün ikinci klip şarkısı ÖYS ÖSS yasaklanmıştır. Sözlerinden dolayı Öğretmen ve Eğitim Dernekleri yine aynı gerekçe ile Ender'e dava açmıştır. O yıllardan sonra Yaşar'ın prodüktörü ve olan Fatih Yıldız ile müziğin ticaretine başlamış ve Lirik Müzik Yapım'a ortak olmuştur.

2005 yılında Özgün'ün "Elveda" isimli albümünün Prodüktörlüğünü yapar. Aynı zamanda albümdeki "Şeytan" ve "Aşk Çiçeği" isimli şarkıların bestecisi, söz yazarı ve aranjör'üdür. Özgün'ün albümüne 6 klip çekilmiş ve şarkıların 5'i PowerTurk dahil olmak üzere listelerde 1 numaraya ulaşmıştır. Albüm ve Sanatçı Altın Kelebek, Powerturk Müzik Ödülleri ve istanbul Fm ödülü olmak üzere 40’ın üstünde ödül kazanmıştır.

Daha sonra çalıştığı diğer sanatçılar arasında Nilüfer, Mustafa Ceceli, Hilal Cebeci, Hale Tulgar bulunmaktadır.

Halen Sony Music'den 2009 yılının sonunda çıkacak ve ikinci kendi prodüksiyonu olan Hale Tulgar'ın albümü ile uğraşmaktadır. (kaynak: Wikipedia)