avatar the last airbender

yeni bölümü ilk defa amerika kıtasında çıkıyordu ve sabahlara kadar bekliyorduk arkadaşla. sonra çıkar çıkmaz güzel bir avatar forumumuz vardı oraya geliyordu. hemen izliyorduk sabaha karşı ve öyle uyuyorduk. izlediğim en iyi animasyon dizisi. amerikan ve çinlilerin kültürlerini çok güzel sentezleyerek ortaya çıkardıkları herkesin izlemesi gereken, toplamda 3 sezon ve 61 bölümü olan aşmış dizi.

üniversite şehirdışı çıkmıştı. özel yurta yazılınca "ulen zaman geçmez, alayım şunları da tekrar tekrar izleriz" demiştim. aldım yanıma giderken. yurtta 1 ay geçti ve arkadaşlara bahsettim, herkesin canı sıkılıyor izmir'den istanbul'dan sonra afyon'da. nasıl bir şey olduğundan bahsettim. bir baktım akıllı insan topluluğu "ulen bu yaşa geldin çizgi film mi izliyorsun" gibi tepkiler verdiler birbirlerine bakıp insandan çıkması imkansız sesler eşliğinde gülerek. sonra açtık, bunlar dalga geçiyorlar bir yandan benimle, izlemeye başladılar. altyazıya da sallıyor bir yandan. öyle böyle derken aang, katara, matara, zoko ile 22 dakika geçti ilk bölüm bitti. baktım az önce tükürük saçarak gülen topluluk "hacı devamı var mı?" demeye başladı. biliyordum zaten izleyince muma döneceklerini. bir de baktılar 1 hafta olmadan 3 sezon da bitmiş. müftelası oldu bütün yurt sayemde. sonra "kardeşim bana bunları yedekler misin" diyenle doldu kapımızın önü. son gülen iyi güldü yani.

yani sakın ha çizgifilm falan diye küçümsemeyin bu mükemmel yapımı, elinizde varsa hemen başlayın, yoksa da 3 sezonu toplamadan başlamayın, zira yarıda kalınca bünyeye zararı oluyor bu meretin. appa yip-yip diyorum ve mesajı sonlandırıyorum...

P.S: Unutmadan mümkünse altyazılı yani orijinal haliyle izleyin. türkçe dublajda aang'den çıkan ses 35 yaşındaki adam sesi gibi bir şey. zuko ile sokka'dan bahsetmiyorum bile.