yalancısın sen

uzun yıllardır "kavga, gürültü sevmeyen" benim gibilerin özlemini çektiği dizilerden. geçen sene elif dizisi vardı. yaz dizileri olarak gösteriliyor ve uzun ömürlü olmuyor. fazla bir entrika, aksiyon yok ve olaylar hep güzel biçimde sonuçlanıyor. fakat toplumumuz başkalarının acılarından zevk aldığı için bu tür diziler uzun ömürlü olamiyor. illa ki cinsellik olacak, toplum yapısına aykırı absürt olaylar yaşanacak, içimizdeki sapık fantaziler normalmiş gibi ortalara dökülecek. illa birileri birilerine çok kötü kazık atmalı yoksa bizim dizilerin ömrü olmaz. yazık...

bizim millete para için kendini satan, yengesiyle, üvey kızı veya sığınması ile aşk yaşayacak, ağası veya patronu tarafından tecavüze uğrayacak, ailesi tarafından para karşılığı peşkeş çekilecek şeklinde diziler gerek. böyle günlük yaşamda yaşayacağımız olaylara benzer dizilere ihtiyaç duyan az.

hele son 5-8 yıldır zengin bir erkeği yola getiren hırçın kızın aşkı modası ne zaman bitecek bakalım. birde bu sulukulelilerin ürettiği bağıra bağıra konuştukları eğlencelik diziler var. içimizde ne kadar çok çingenelik varmış.