bugün

siyaset meydanı çocukların açılımı

bu sorunun, nesilden nesile aktarılacağının ve yıllar sonra dökülen kanın artarak devam edeceğinin belirtilerinin bulunduğu programın dün akşamki konusu. bir tanesi diyor, "ben hakılyım eziliyorum, taş da atarım, otobüs de yakarım." bir tanesi de diyor, n'olcak yani türçe konuşuverseniz, taş atmayın gidin lunaparkta oynayın hakkari'de(!) biri diyor, "sizin atatürk'ünüz var, bizim de apo'muz var." ne kadar yazık. eminim ekran başındaki milyonlarca faşist, (türk, ya da kürt fark etmez) "işte böylelerinin büyümeden başını ezeceksin" demiştir. ali kırca'ya sorsan, çok yararlı bir program yaptı, günümüz türkiye'sinde çok siklenen pek değerleri çocukların fikirlerini kamuoyuna duyurdu, onların sesi oldu.

yazarın notu:
bence o çocuklara, anlamını bile bilmedikleri kelimelerle dolu cümleler kurdurup, çocuklar bakın sizin fikirlerinizi dinliyoruz, hadi bakalım söyleyin, kürt açılımı hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce van'daki okullarda kürtçe konuşulmalı mı diye soracağınıza, birbirine saldırtacağınıza, oraya enstrüman çalmayı bilen çocukları toplayıp; tuncelili'nin eline bağlama, erzincanlı'nın eline kaval, istanbullu'nun eline piyano verseydiniz, güzel sesli bir yörük kızı şarkı söyleseydi, lazlar halay çekseydi, izmir'in güzel kız çocukları harmandalı oynasaydı, sivaslılar semah dönseydi, antalyalılar kılıç kalkan oynasaydı, kolej çocukları bale yapsaydı, aileleri de onları, "öyle mahzun, öyle garip*" görselerdi, çok daha faydalı olurdu. en azından birlikte yapabilecekleri tek şeyin, kavga etmek olmadığını görürlerdi, birlikte güzel şeyler yapabildiklerini görürlerdi bu yaşta. ve işte en güzel açılım da, o şekilde yapılırdı. ama nerde o güzelim iyi niyetler, bizim medyada. anca alevli bir tartışma, kapatılan gözler ve uyutulan türk halkı. reytingler bir iki puan yükseldiyse ne mutlu onlara, ekranın önünde ya da içinde cani ve hastalıklı beyinler yetiştirmeleri hiç ama hiç problem değil(!)

*ulan, oy verdim vekilimi seçtim, lafta benim düşüncelerimi dile getireceklerdi, bir tanesi bile neden benim gibi düşünmüyor, ben mi aykırıyım. a.k bi daha oy verenin.