bugün

40 milyon kürt ayaklandığında ortada devlet kalmaz

saçma sapan bir söylemdir, benim halalarımın biri bir uşaklı türkmenle evlidir, diğer halamda giresunlu bir beyle. halalarda benim gibi kürt. şimdi bu kadınlar kocalarına mı saldıracak. dün akşam izmirde çakır keyif kordan sefası yaptığım arkadaşlarımın üçü selanik göçmeni ikisi karadenizli, ben kaç yıllık arkadaşlarıma mı saldıracağım.

apo öyle demiş şöyle demiş, bunu geçerimde, benim anlamadığım siz bu adamı niye ciddiye alıyorsunuz. bu adamı bir tek pkk militanı sersemseperek komunistler dikkate alır. biz kürtler bile dikkate almazken, bu mevzuyu ne kadar büyüttüler. desin ya bırakın konuşsun. sanki apo böyle konuştu diye biz ailecik silahlandık ayaklanma için ikinci komutu bekliyoruz. anne baba ile tv'de izledik, yalnızca güldük, hapisaneden emir veren ilginç karaktere. adam ayaklanma çıkartırım dediği memleketin hapishanesinde ve ayaklanın dediği kürtler imralıdan çıkması için affedersiniz götünün kıllarını kıpırdatmıyorlar, o kendini fizanın selvi boylu şahı sanıyor. deli işte, yapacak bir şey yok, önce kırk milyon kürt gelsin beni kurtarsın demesi gerek.

annemin tepkisi beni çok güldürdü, kadın haberi mutfaktan duyunca, ilahi apo gene güldürdün beni, kalk bey kalk, kap tencereyi tavayı isyana.

yukardaki yorumlarda beni güldürdü, nasıl gaza gelmişsiniz. arkadaşlar artık anlamamız gereken şey ne biliyormusun, halay üç adım ileri gidilip, bir adım geri atılarak, kol kola omuz omuza, bağrışlarla, sallanan mendilleri oynanan bir yöresel eğlencedir, lilililililililililiyyyy.

(bkz: delidir ne dese yeridir)
güncel Önemli Başlıklar