bugün

münevver karabulut

vahşice öldürülmesinin ardından tepki gösterenleri ayıralım :
- zengin koca bulma ümidi yıkılan genç kızlar: facebook'ta "kız ne güzel peri masalı gibi bi düğünle evlenicekti, demek ki zenginler manyakmış" tadında yorum yapanlar. insandan saymıyorum bunları. lan orda gencecik bi kız planlı bi şekilde öldürüldü ve sorumluları hala içeri atılamıyor sen paranın derdindesin. zengin çocuk ruh hastası çıktı ya hayalleri yıkıldı.
- aileyi suçlayanlar: "kızın ne yaptığını kontrol etmediler, başıboş bıraktı" diyenler. bunlar ilk gruptan daha iğrenç insanlar. genç kız bu karşımızdaki, birine aşık olmuş -hepimizin yaptığı gibi- ve onun evine gitmiş. şimdi burda öldürüldüğü için suç bu kızın mı? ne kadar iğrenç insanlarla beraber yaşıyoruz.
yani insanların ruh hastası olup olmadıklarını anlamak için alınabilecek bi kıstas haline geldi. nerdeyse kız suçlanıcak birinden hoşlandığı, o kişinin de zengin olduğu için. adam cinayetten önce gidip testere alıyor, cinayetten sonra babası eve geliyor, bi cafede buluşuyorlar sonra oğluyla... ve bu iğrençlikleri tüm ülke biliyor. hala açığa çıkmıyorsa yapanlar, yakalanamıyorsa hepimizde ayrı ayrı suç var. hepimiz biraz sorumlu hissetmeliyiz bu konuda belki. gencecik kız planlı ve iğrenç bi şekilde öldürülüyor, babası yeni çıkıp diyor ki " cem içeri alındı ama bırakıldı, bunu söylediğin için öldürürler beni"... o adama mı yanalım, gencecik hayatın bitmesine mi yoksa böyle bi cinayet işleyebilecek kadar sapık, insanlıktan uzak bi insanın hala elini kolunu sallayarak gezdiğine mi?