bugün

15 yaşında doğurup bebeğini klozete atan kız

bu durumdan iki tane sonuç çıkarılabilir. birincisi türkiye'de kadına baskının olduğu. kız çocukları korkuyorlar, namus inancı yüzünden. bırakın kürtaj yaptırmayı düşünmüyorlar bile veya daha basiti birilerinden yardım almaya dahi korkuyorlar, gizliyor kendilerini ve sonuç ise doğurdukları bebeği klozete atmak. ne büyük şaşkınlık yaratıyor insanda, fakat bunu yaptıran kim diyecek olursanız, koca bir toplum. aslında hepimiz bu suçu paylaşıyoruz. ikincisi olarak devlet, toplumun eksikleri olur, yanlışları olur fakat bu devletin üniveristeleri var, akademisyenleri var, toplum bilimcileri var, onlar uyaramazlar mı? cinsellik hakkında derslerin konulması gerektiğini veya tv'lerde tavşan gibi yiyişen görüntülerin yasaklanmasını. en azından bilinçlenmek adına bir şeyler yapamazlar mı? bu ülkede her şey kürt sorunundan ibaret mi veya türban meselesinden mi mevcut?

bunlara neden olan, o kız çucuğunun içindeki korkuyu yaratan kim? bizler değilmiyiz? 15 yaşında bir çocuk, doğurduğu çocuğu öldürebiliyorsa, dokuz aylık hamile kız tuvalet köşelerinde korkarak doğuruyorsa açırım halimize.

hadi kızı geçtim, (pek sanımıyorum ama)onu afedebilirim fakat onu hamile bırakan şerefsizi bir bulsam, işte onun hiç şansı yok.

(bkz: türkiye nin değişen toplumsal yapısı/#5801236)