bugün

komünizme bok atan cahil insan

istisnai olarak cahil değildir. neden?

-komünizmin sadece bir fakir hülyası olduğunu bilen insandır.

-komünizmle bugünkü dünyada hiçbir ekonominin dayanmadığını, hatta sovyetlerin bile aç kaldığını bilen insandır.

-kapitalizmin özünde birilerinin fakir, birilerinin zengin olması vardır. komunizmdeyse herkes sefaletten geberir. bunu da bilen insandır.

-komünizmin bugün hiçbir işçiye faydası olmadığını, daha doğrusu türkiye'de solun bittiğini bilen insandır.

-''sendika ağası'' diye bir kavramı yaratabilmiş salak bir ülkenin evladı olduğunun farkında olan insandır.

-nitekim türkiye'de sendikalar bile kapitalist olmuştur. (bkz: bayram meral)

-herkesin solculuk nağraları atıp yıllardır da çatır çatır sağ partilerin, sol partileri yediğini bilen insandır.

-dsp hariç istisnasız bütün sol partilerin vatan hainleriyle dolup taştığını bilen insandır. geçmişlerine bakıldığında çoğunun terörist veya örgüt tandanslı veya örgüte destek vermiş olduğunu bilen insandır.

-türkiye kadar artık dünyada da solun ağır yaralar aldığını ve üzülerek söylüyorum ama düşme potasına girdiğini bilen insandır.

-soldan falan ümidi kalmamış, büyük balığın küçük balığı sağda da olsa, solda da yiyeceğini bilen insandır. günümüz şartları böyledir ama bu bize insanlığımızı unutturmamalıdır.

-türkiye'nin artık bırak bir atatürk'ü, bir bülent ecevit bile yaratamayacağını bilen insandır.

-solu en güçlü yapan şeyin halk, türkiye'de halkın fakir, fakir olan halkın cahil, zenginin de pek bi bok bilmeye ihtiyacı zaten olmadığını, gereksinim duymadığını bilen insandır. hoş, halk ta ekmek derdinde. binlerce işsiz, oturup marx ile lenin'in fikir teatislerini mi okuyacaklar? borç gelmiş gırtlağa kadar. kredi kartları bitirmiş insanları. para için gırtlağına basılan insanın, bırak kitap okumayı, yaşayacak nefesi kalır mı? bu memlekette borçları yüzünden intihar eden insanlar var.

-dolayısıyla kapitalizmin artık türkiye'nin yakasını asla bırakmayacağını bilen insandır. devlete bakarsın ab ile abd'nin ağzına bakar halde. halka bakıyorsun, borçla borç ödemeye çalışıyorlar. ayda 1000 lira bile kazanamayan insanın borçlana borçlana ölmek üzere olsa da yine de gidip kredi kartı alacağını bilen insandır.

-bütün bunları bilen halkın gene de sol partilere oy vermeyeceğini, gene de sırtındaki kamburu bir torba kömüre kabulleneceğini daha da kötüsü akıllanmayacağını bilen insandır.

-kapitalizmin galibiyetini kabullenen, hayatının sonuna kadar emekçi olmamak için emekçi olmuş, evlenmeye bile korkan insandır.

(bkz: acı ama gerçek)