bugün

empire total war

total war serisinin en detaylı ve guzel oyunu. Pirates,Sea Dogs oynamıs bir bunye olan beni deniz savasları tatmin etmistir yapay zeka biraz geri kalsada kendini oynattıran basında saatler gecirten bir oyun yanlız medium zorluk seviyesinin altında sakin oynamayın o seviyede na kadar yapay olsada bir zeka yok ortalıkta.
Osmanlı betimlemesini begendigim oyundur agırlıgını hissettiriyor osmanlı oyunda biraz ustune duserseniz osmanlı ile oynaması cok kolay ayrıca osmanlı askerlerinin esmer ve kavruk tenli olması da cok dogaldır araplara benzetilmesi ise tamamen sacmadır.
1. si araplar beyaz olur sizin dediginiz sey zenci. arapların asırı esmer olmasının nedeni gunestir.
2. si Turk askeri yeniceriler dahil ki kendileri 1650 lerden sonra devsirme degil gonullulerdir. Yinede devsirme bile olduklarını varsaysak asırı gunesin altında asker esmerlesir beyaz asker beklemek sacmalıktır prusyalı degiliz biz.
Ayrıca anadolu insanı zaten esmerdir istanbulda yasayanlar icin sokaga cıkıp bakarsanız gorursunuz.
Ayrıca askerin rengindense oyuna ve osmanlıya verilen detaya dikkat edilmeki cezayirli gazi hasan pasa vardırki ABD'yi ye tarihinde ilk kez vergiye baglamıs bir sahıstır ne buyuk tesaduf ki osmanlıyla amerikaya acılıcagım zaman cıkardıgım donanmanın amirali olarak o cıkmıstır.
Oyunculara ufak tavsiyeler:
1 kesinlikle hard zorluk seviyesinden asagı oynamayın oyundan sogursunuz benim sahsi tercihim vh/h tır.
2 avrupa da kıta savasları ile ugrasmayın toprak butunlugunu saglayıp sınırları guvenceye altıktan sonra ilk hedef hindistan yada amerika olmalıdır. ben korsanları ornek aldım ve kariyiplere duydugum sepmatiden dolayı karayipleri tercih ettim tum adaları alın ticaret yolları sizin kontrolunuzde olucak ondan sonra tum avrupa somurgeniz.
3. karayipleri aldıktan sonra ispanya Fransa ve Birlesik krallıga savas acın privateerlarınızla ticari yolları hem karayiplerde hemde cebalitarıkta kesin, butun ticareti biten avrupalılar kopeginiz olucak. Ozellikle fransa adamlardan barıs karsılıgı 200000 florin alıyorum 2 tur sonra tekrar sabas baslatın her seferinde en az 50000 florin sizin *.
4 Osmanlı ile oynuyorsanız dedelerinizin yaptıgı hataya dusmeyin tekrar etmeyin ne viyanası viyanamı kaldı.
fetih yonu avrupa degil hint diyarı osmanlı harika bir yerde viyana kapılarında bataklıklarda olmaktense iranı bitirin ki onlara revadır, doru hindistana.hindistan osmanlının dibinde ve resmen para basıyor para sifresi ile ugrasmayın alın hindistanı para sizin.
ayrıca viyana ile ilgili soylemek istediklerim var viyana bizlerde kuyruk acısı gibi bir hal almıs durumda fakat osmanlı arsivlerinde belirtilen sudur viyana son fetih noktasıdır osmanlı icin viyanadan sonrası bataklıktır yani viyanayı alırsak daha sonra atları pariste sulardık diye bisey yok bırakın viyanayı.
5 cok okul yamayın habire isyan ediyorlar dine cok agırlık vermeyin laik olduktan sonra sorun oluyor ama feth ettiginiz yerleri muslumanlastırın osmanlı ile aynı hataya dusmeyin unutmayın siz turksunuz osmanlı degil.
6.prusya ile oynayın harika bir ulke ve zorluk neymis ogrenin ve tez elden avusturyai le lehistanı bitirin cunku onlardan baska rusya,danimarka,hollanda,fransa,venedik,isvec sizinle savasıyor aynı anda ugrasılcak gibi degil gerci ben ugrastım tum avrupa benim.
7 stratejiniz sectiginiz ulkeye gore olsun en rahat ulke ingiltere ve ispanya dır.

edit: imla