rush

kimse boşuna başvurmasın artık. bıraktık o işleri. konya'da içki tüketilir, oturak alemi yapılır, namaz kılınır, dindar insanlar çoktur. kimse ortalık meydanda faaliyetlerinin reklamını yapmaz. her şeyi yerine göre yapar. hem insanların içki içmesini ve namaz kılmasını eleştirip hem de yobaz diyeceksin. asıl yobaz; insanların sadece sevaplar işlediğini, günah işlemediğini savunan bir ütopyada yaşayan adamlardır. her insanın sevabı da günahı da kendine ait. bir kafirin her türlü günahı işleyip çıkıpta inançlı insanların sevapları yanında günahlar işlemesini eleştirmesi bir ironidir.

inançlı insan en azından günah işlediği için pişman olup af diliyor. allah'ın affetmeyeceği tek bir günah yok. kul hakkından başka. günah olduğunu bilerek yapan insan en azından günahını gizli yapar. tabi dini konularda bilgisiz olunca günahların göstere göstere yapılmasının gizlice yapılması ile aynı değerde olduğunu sananlar olacaktır. bir günahı günah değil diye savunan veya günah olsa da yaparım bak diyip ortaya çıkanlarla yaptığı günahtan utanıp bir kenarda gizlice yapan arasındaki farkı algılamaları beklenmez. benim burda yazabiliyor olma sebebim; yazarların bazı şeylerin anlamını bilmeyenlere öğretme görevi, inananların neden günahlarını gizlediklerini anlatmak ve çok önce tevbe etmiş olmamdır.

"Günahı açıktan işlemekten sıkılmayanlar hariç bütün ümmetim bağışlanmıştır. Geceleyin bir günah işleyip, Allah da yaptığı bu günahı örtmüşken sabahleyin kalkıp, "Akşam şöyle şöyle yaptım" diyen kişi, açıkça günah işlemekten sıkılmayan kimselerdendir. Rabbi geceleyin suçunu örtmüşken, sabahleyin kalkıp Allah'ın örttüğü bu örtüyü kaldırıyor." hadis

(bkz: Settar ul Uyub)