bugün

öss sonucunu beklemek

isci ya da memur ailesinin bir ferdiyseniz ve dershaneye bile zar zor gidebildiyseniz "her sey"

orta gelirin ustunde bir gelire sahip ebeveynleriniz varsa ve vakif universitesine gitme sansiniz varsa "olmasa da olur"

paraya nickname takarak yasayan bir ailenin cocuguysaniz "amaan sittiret haci ben zaten avrupa dusunuyorum" dur.

ulkemizdeki gelir dagilimi ucurumunu korkutucu boyutlara getiren, istihdam saglamaktan cok kendi adamlarindan olusan muteahhitlere komik ihalelerle bol bol universite yaptiran, bunlar da yetmiyormus gibi kalburustu liselerden farksiz, tek amaci kafasi basmayan zengin cocuklarina "okuma" imkani veren bir suru gereksiz vakif universitesine lisans veren ve egitime acanlar umarim yaptiklarini begeniyorlardir.

ne aci ki bu duruma mahal verenlerin cocuklari yurtdisinda okuyup donunce de bedelli askerlik yapiyorlar. yillarca stres icinde test cozup kendini dertten tasadan sigaraya ickiye veren gencler gibi uykusuz ve perisan halde oss puanlarini bekleyen milyonlarca gencin yasadiklarini ya bilmiyorlar ya da umursamiyorlar.

oss sonucunu beklemek aslinda bir yerde olmayacak hayallerin gerceklesecegini ummaktir. sanar ki yurdum genci, iyi bir universitede hatiri sayilir bir bolum bitirince anne-babasinin cektigi sikintilari cekmeyecek, hatta kazandigi para ile onlara bakacak, ileride esine ve cocuguna iyi bir hayat sunabilecek.

bilmezler ki bu gencler, ulkemde iyi bir diploma, hatta yabanci dil yetmez is bulmaya. oss sinavi sonuclari icin "olmasa da olur" ya da "amaan sittiret haci" diyenler haksizca onlarin onune gecer, haklarini gasp eder, ayni is yerinde daha fazla ucretle is bulurlar.

sicayim boyle dunya'nin ta ortalik yerine, mutlulugu ve huzuru oldukten sonra aramaya mecbur birakanlara da lanet olsun!