bugün

akp nin türkiye yi bölme planı

akp´nin ürettigi politikalarin türkiye´nin hic yararina olmadigi kesinkez dogrudur. bunu hepimiz biliyoruz, ama halk bilmiyor. ama "oy" da halktadir. benim tek bir adet "oy"um vardir. bundan baskasina söz geciremiyorum.

bu durumda ne yapmalidir?....

türkiye, dogrudur, gercekten bölünme noktasina getirilebilir. osmanli borclari yüzünden finans kaynaklarini tamamen batiya acmak zorunda kalmis, is vergi dairelerinde yabanci memurlarin bizzat oturup verilen parayi bizzat tahsil etmesine kadar gitmistir.

sonunda n´olmustur? osmanli batmistir. bu oynanan ayni oyundur.

belki akp bu isi bilincsiz yapiyordur, belki biz onlardan daha akilliyiz ve olanlari daha net görebiliyoruzdur. öyle olmasini umut ederim. ama eger öyle degilse, demek ki devletin icinde bazi sahislar alenen devletin aleyhine calismaktadir. bunun cezasi- biz cok ileri ve medeni bir devlet oldugumuz icin kaldirdik ama- geri kalmis 15.dünya ülkesi a.b.d.´de idamdir.

2.dünya savasi tamamen kaybedilmis, naziler iyicene yenilmistir. hitler artik intihar etmeye kesinkez karar vermistir. ruslarin eline canli düsmek hic hosuna giden bir düsünce degildir. rus topcusunun atesi artik berlin´in icinde tinlamaktadir. cevresindekilere :

"beni bu halk secti. yaptiklarim yanlis olsa bile, bana inandilar, ben de böyle yaptim. demek ki bu halk buna layikmis." demistir. bir-iki gün sonra da intihar etmistir. ancak....intihar etmeden 2 gün önce yaslari en fazla 15 olan binlerce alman cocugunu "kizilordu" ya karsi kesin ölüme göndermekten de cekinmemistir. cocuklar o ölüme gitmeseler, zaten nazi subaylari beyinlerine birer kursun sikarak onlari öldürecektir. onlarda her mantikli insan gibi yapip, belki bir ise yarar diye düsmanin karsina dikilmis, ve hepsi ölmüslerdir. almanya o insanlarin akibetini hala bilmemektedir. rus askerlerinin bu cocuk askerleri yaktiklari söylenir, bazilari hatta ruslarin o cocuklari et diye pisirip yediklerini bile söylerler. o adamlar kelimenin tam anlamiyla "yok edilmislerdir" !!! ne cesetleri, ne de hicbir izleri bulunamamistir.

tarih cok kere tekerrür eder. seytanin oyunlari sinirlidir. ama ne yapabilirsin ki? benim elime tek bir oy pusulasi verilir, ben de o oyu veririm. herkes benim gibi düsünmedikten sonra istedigim kadar yirtinayim, ne ise yarar?

1.entry´i de tebrik ederim. herkesin okumasi kendi yararinadir. yazilanlar bilen bir adamin düsünceleridir. ve matematik bilgidirler hepsi. insan matematigin karsisinda saygiyla egilmekten baska pek birsey yapamaz.

iste ayni o matematikle birgün bize gelip "sizin su kadar borcunuz oldu, ya bize bunu verin ya da türkiye´yi bölün söyle söyle yapin" seklinde bir yaptirima pekala da girebilirler. bu taktikle osmanli gibi koskoca bir imparatorluk 200 yilda yikilmistir. yani....türkiye´de yikilir. her devlet yikilir, yeter ki sartlar olussun. sartlarin olusmadigi bizim tamamen yanlis sularda yüzdügümüz dogru degildir. hakli oldugumuzu biz, devlet yikildiktan sonra degil öncesinde bilmek isteriz. hepimiz türkiye´nin evladiyiz, hepimiz ülkemizin ilerlemesini isteriz, ancak atilan bu adimlarla türkiye´nin geriledigi, toplumun, dizilerle magazinle güzelce uyutuldugu, artik iyice ayyuka cikmaya baslamistir.#

ama tekrar... iki kisinin söylemesiyle olmaz o is. bes kisininkiyle de olmaz. sen türkiye´nin limanlarini-hem de hepsini böyle ucuza baskalarina-türk´e de degil- sattin mi, ben otomatikman, bi dakka ya bu nasil istir böyle derim. dünya da örnegi yoktur. sen cebine birkac milyar dolar koy ve gidip herhangi bir avrupa limanini almaya kalk, bakalim alabiliyor musun? büyüklerini gec, kücüklerinden- önemsizlerinden birisini almaya kalk, bak bakalim satiyorlar mi sana o limani? ben isleyen, calisan bacagimi kendiligimden baskasina para karsiligi sattim mi, ben...sakat kalirim. bu budur. haaa belki param olur ama, tekerlekli sandalye mahkumu olurum. sonra ben o bacagi geri de isteyemem, valla cok boktan bir durum olur benim icin. demek ki neymis ? calisan bacak satilmazmis. bu da böyledir. artik buna herhlade pek karsi cikilmaz...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar