bugün

atatürk ün sözleri

atatürk'ün sözleri ve bu günkü durum;
" Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." bu gün hala okutmadığımız kız çocuklarını düşünün.
" Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim." askerden kaçmak için çürük raporu alanlara ve bunu onlara veren devlet memurlarına ithaf ediyorum.
" Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır." bu ülkeyi bölmek isteyenler! size gülüyorum.
" Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır." bir porno cd ye fazladan not veren öğretmenler değil ama.
" Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir." ımf le mi?
" Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar." kürt, laz, cerkez, ermeni vesaire vesaire bir benlik tek yürektir. Benliğinizi başkalarından öğrenmeyin.
" Beni türk hekimlerine emanet ediniz." Dubai den gelen yatırımsal doktorlara değil.
***

ve daha bir çok sözünün anlamlarını unutuyoruz galiba. olsaydı böyle olurdu şöyle olurdu diyerek tembellik mi ediyoruz yoksa? son sözü yine atatürk desin:

" Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."