bugün

türkçüsünüz çünkü

türk'ü eleştiren cibiliyeti karışık insanlar gibi burnumun önünü görmem sadece. bilirim ki beni 1 milyon ermeniyi öldürmekle suçlayan milletlerden herhangi birisinin kıydığı canların onda birini öldürmedi benim dedelerim. sorarım o vicdan fukarasına ki: neden arkadaşım neden? neden benim atamın tebaası türkleşmedi? neden milliyetçilik akımlarından en çok zarar gören osmanlı oldu?

sorarım sana ey ahlaktan yoksun kalmış, kalabalıklar içerisinde çığıran ama sesi asla duyulmayacak olan: asimilasyon yapmakla suçladığın osmanlı'nın başkentinde, yani istanbul'da nasıl oldu da rumlar, ermeniler ve diğer milletler rum olarak, ermeni olarak kalabildi neredeyse 1000 yıl?

ey sen sağdan soldan kotardığın tarih kırıntılarını tüm bir türk tarihini yerin dibine sokmaya yetecek zanneden gafil! senin hezeyanın ancak senin başını yer ve karanlıkta kaybolur gider üfürmelerin! çünkü tarihi yorumlayıp bir yargı elde etmek bu denli basit değildir. sen her paragrafından zırvalar fışkıran bir gerizekalı olmaya devam ederken tarihin aslında ne denli eşeledikçe karmaşıklaşan bir toprak katmanı olduğunu asla anlayamayacaksın. ve o toprağın her yanından kan akarken bu kanın ne kadarının masum türk bebeklerinin, kadınlarının ve yaşlılarının olduğunu hiç öğrenemeyeceksin. bilemeyeceksin ki türk, elinde bulundurduğu topraklarda yaşayan diğer milletleri asimile politikası gütmemesinin bedelini milyonlarca insanın yakılmasıyla ödedi.

aslında yapacağın şey bu işleri bırakıp babanı aramaktır. yanlış anlama, eve geç kalmışsa yani bir çağrı at en azından.