bugün

mehmet topuz un fenerbahçe ye transferi

fenerbahçe'nin aziz yıldırım'ın gereksiz inadıyla başarmış olacağıdır.

bu kaostan hem beşiktaşlı yazarlar, hem fenerbahçeli yazarlar karşılıklı laf soktuk, eğlendik, güldük falan. neyse bu konu hakkında iş neredeyse sonuçlandığı için ciddi manada bir şeyler karalamak isterim.

vakt-i zamanında bundan yaklaşık 1 sene önce burak yılmaz hakkında bir şeyler demiştim, (#3600971) bu arkadaş için de çok farklı bir şey olmayacak. hesapsız transfer fenerbahçe için.

sakın beşiktaşımız bu transferi beceremedi diye bok attığım düşünülmesin gerçekten ciddiyim. mehmet topuz iyi adamdır, serttir mantalite olarak boş olsa da fiziki olarak boş adam değildir.

neyse... daum geliyor büyük ihtimalle yine 4-4-1-1'e dönecek sistem olarak. şimdi soruyorum arkadaş, mehmet topuz geldi defansın sağına mı koyacaksın gökhan gönül'ü bitirme pahasına? veya sağ açığa mı koyacaksın deivid, kazım ve burak varken. o zaman bu kadrodan kim gönderilecek? orta sahanın göbeğine koyacaksın peki nereye? emre var, aurelio'dan söz ediliyor. emre, aurelio ve topuz'un olduğu bir ortamda yılda bir ton para verdiğin emre'yi mi oturtacaksın, müthiş büyük para ödeyerek aldığın topuz'u mu oturtacaksın yoksa bu takıma gerçekten ilaç olacak olan aurelio'yu mu oturtacaksın? kaldı ki, ileride de güiza-alex-semih üçlüsünden de birini oturtacaksın 4-4-1-1 sisteminde. 3'ünü de oynatacaksan bu defa emre-aurelio-topuz 3'lüsünden 2 tanesi oturacak? ayrıca bir de hamit sesleri yükselmekte bu kadro şimdiden bu haldeyken hamit'i ne yapacak bu takım. ha yok hamit gelse banko oynar o ayrı mevzu da bunca maliyetli adamı kulübeye hapsetmek ne denli akıl işi?

işin diğer tuhaf tarafı aziz yıldırım'ın mehmet topuz için ciddi manada büyük para vermiş olması. tüpçü bu adama devre arasında 11 milyon euro verdi kayseri vermedi. düşün bu adama yılda 3 milyon lira veriyor kayseri. 11 milyon euro'ya verse bir de 1.5 milyon lira vermekten kurtulacak buna rağmen vermedi. gökhan emreciksin'e yaklaşık 3 milyon euro verdi aziz. geçen hafta "5 milyon euro artı gökhan" açıklaması yapıldı 8 milyon euro ama gel gelelim dün süleyman hurma "ne kadara anlaştınız?" sorusuna kaçamak cevap verip "rakam telaffuz etmek istemiyorum ama kayseri'nin belki de türk futbol tarihinin en büyük transferi" dedi. 2 kulüp de geçen hafta "5 milyon euro" miktarını açıkladıktan sonra bu adam neden böyle desin? "miktar zaten iki kulüp tarafından açıklandı arkadaşlar, üzerine konuşmaya gerek yok" şeklinde basit bir açıklama yapamaz mıydı? sanıyorum işi apar topar bitirmek için aziz yıldırım nakit olarak miktarı yükseltti. futbolcu "beşiktaş'a gitmek istiyorum" dediği saatlerde fenerbahçe ile olan anlaşmanın resmiyete dökülmesi alele acele bunları işaret ediyor.

aziz yıldırım'ın inadına sebep olan da yıldırım demirören'in terbiyesizlik edip "eziklik" muhabbetine girmesidir. tüpçü sussa bu sezonun ikinci yarısında yaptığı gibi her şey yolunda gidecek ama illaki bir çomak sokmak zorunda zat-ı organizma. iddia ediyorum o terbiyesizliği etmese aziz yıldırım çoktan vazgeçmişti. yani bu bir yandan yıldırım demirören'in de başarısı(!) olarak anılmalıdır.

velhasıl bu adam beşiktaş'ın çok daha büyük ihtiyacıydı fenerbahçe'nin oyun sistemi olsun, kadro yapısı olsun, peşinde koştuğu adamlar olsun gereğinden fazla maliyetli bir transfer hamlesidir. kaldı ki, mehmet topuz fenerbahçe taraftarından ciddi şekilde veto yemiştir. fenerbahçe taraftarının bu mevzudaki isteği beşiktaş ve mehmet topuz'un ceza alması yönündeydi, yönetime o şartla arka çkıyorlardı yoksa mehmet topuz'u istediklerinden değil. aziz yıldırım "değişim" diyerek geldi ama mantalite olarak hiç ders çıkarmadığını bir kez daha gösterdi. ağzını açtığında "kurumsallık" muhabbeti yapar ancak, kişisel inadı ile yeri geldiğinde kurumsallık murumsallık umurunda değil onu gösterdi sağ olsun. fenerbahçeliler de "aziz başkan" diye yollara dökülmeye devam etsinler.